Terugblikken en Vooruitkijken

on

Het is alweer 2017! Tijd dus om even terug te blikken op 2016. Wat vond ik nu de beste films en TV-series van het jaar? Natuurlijk kan een vooruitblik op het nieuwe jaar ook niet ontbreken…

2016
Persoonlijk vond ik dit filmjaar niet heel bijzonder (met een paar uitzonderingen). De meeste grote films vielen me tegen (Suicide Squad, X-men en Captain America). Daarnaast heb ik dit jaar vrij weinig films in de bios gezien. Dat krijg je als je drie maanden in Rome zit en bijna alle films alleen maar in het Italiaans te zien zijn. Het is voor mij dan ook moeilijk een top 10 te maken. Daarom alleen de films/series die echt een goede indruk hebben achter gelaten!

Fantastic Beasts and Where To Find Them
fantastic-beastsOké ik geef het toe… Ik ben echt Harry Potter-fan. Ik vind het gewoon heerlijk om even helemaal op te gaan in die magische wereld. Daarom was ik ook meteen enthousiast toen ik hoorde dat Fantastic Beasts werd verfilmd met ook nog Eddie Redmayne in de hoofdrol. Wat wil je nog meer! De film voldeed aan de hoge verwachtingen en is absoluut een van mijn favorieten van 2016!

Rogue One: A Star Wars Story
ro43Deze film mochten wij zien bij de officiële opening van Pathé Zwolle. Dat maakt het natuurlijk meteen een speciale film. Hij was niet zo goed als Episode VII, maar het was zeker een mooie film en past goed tussen de andere films in.

Florence Foster Jenkins
florence1Ik hou persoonlijk wel van dit soort films. Ik vond het een heerlijk aandoenlijke film met een mooie rol van Meryl Streep. Ik vind het altijd prettig om met een goed gevoel de bioscoop uit te lopen en dat had ik met deze film.

Already Tomorrow in Hong Kong
already tomorrow in HKEen van de grootste hoogtepunten van 2016 was natuurlijk de Filmblog Get Together. Een super gezellige dag met alleen maar leuke mensen! En dan ook nog eens een goede film… Daarom mag deze ook niet ontbreken bij onze hoogtepunten. Wij vonden het een heerlijke film. Met een fijne filmmeneer als Bryan Greenberg in de hoofdrol kan dat natuurlijk ook niet anders!

Blindspot
sioc-pan-1-150Blindspot is wat mij betreft de verrassing van het jaar. Ik vond dit echt een heerlijke serie om te kijken. Extra leuk omdat ik de man die de sets ontwerpt persoonlijk ken! Natuurlijk heb ik hem daar ook over geïnterviewd! Het interview lees je hier.

The Crown
netflix-the-crownOp serie gebied toch wel het hoogtepunt van het jaar. Wat een prachtige serie was dat. Zo mooi gemaakt, zo goed gecast. Hopelijk dit jaar een vervolg hierop!

2017
Ondertussen is 2016 al weer achter de rug en zitten we in het nieuwe jaar. Tijd om ons te verheugen op al het moois dat komen gaat. Hier kijk ik het meeste naar uit:

La La Land

https://www.lux-nijmegen.nl/film/la-la-land/Ja, ja ik weet dat deze film in 2016 uitkwam, maar wij hebben hem nog niet gezien. We gaan er binnenkort samen heen en na het lezen van zoveel goede recensies kunnen we echt niet wachten om deze film met Ryan Gosling en Emma Stone te zien!

Beauty and the Beast
emma-watson-belleWe hebben echt hele hoge verwachtingen van deze film. De vorige Disney-verfilmingen vielen een beetje tegen (Cinderella en Pan), maar voor deze hebben we goede hoop. Er doen veel grote namen mee en Emma Watson als Belle lijkt ons de perfecte combinatie. Wij gaan deze film zeker in de bioscoop bekijken.

Star Wars Episode VIII
star-wars-episode-viiiDe laatste film van de helaas net overleden Carrie Fisher. Na Episode VII hebben wij het Star Wars-virus behoorlijk te pakken. Rogue One viel ietsje minder in de smaak, maar was zeker niet slecht. Dit jaar weer een volwaardige Star Wars-film. Wij kunnen niet wachten, maar helaas zullen we wel moeten, want hij komt pas eind dit jaar uit…

Guardians of the Galaxy Vol. 2
Guardians of the Galaxy2Na de trailer zijn we zijn vooral fan van mini-Groot. Hoe schattig was die! De eerste film was natuurlijk een groot succes. We zijn dan ook erg benieuwd of ze het niveua kunnen vasthouden in deel 2. Zeker een film die wij in de bioscoop gaan kijken.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
pirates-5Ieders favoriete piraat Jack Sparrow komt in 2017 weer terug in de bioscoop. Dat willen wij natuurlijk niet missen! Ook Orlando Bloom schijnt weer mee te doen. Nog steeds vind ik de eerste film by far de leukste, maar ik ben stiekem toch wel weer benieuwd…

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. De Protagonisten schreef:

  Grrrrrrrrrrr, nu moeten we de lijst weer aanpassen 😉 Wel leuk dat jullie nog een lijstje hebben gemaakt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Sorry, maar beter laat dan nooit toch ;). Fijn dat jullie toch nog bereid zijn de lijst aan te passen 😀

   Geliked door 1 persoon

   1. De Protagonisten schreef:

    Uiteraard. Ieder lijstje is leuk 🙂 Jullie staan erbij 🙂

    Like

 2. Paul schreef:

  Leuke lijst! Helemaal met jullie eens wat betreft Rogue One!

  Geliked door 1 persoon

 3. Jessica schreef:

  La La Land is echt een must-see! ❤

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Wij zijn erg benieuwd! We gaan hem zeker nog bekijken!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.