Review: Suicide Squad

Aangezien het gister weer eens fantastisch zomerweer was leek het mij een goed idee om naar de bioscoop te gaan. En al waren de verhalen niet echt denderend, ik wilde hem toch graag zien. Precies je raad het al: Suicide Squad.

Ik vond de film nu niet echt heel slecht ofzo, maar ook niet briljant. Het liep gewoon niet helemaal lekker. Het voelde constant of er iets miste. De relatie tussen Rick Flag en June was veel te vaag, The Joker was nauwelijks te zien in de film en veel karakters kwamen nooit echt uit de verf, zoals Boomerang, Katana en Diablo. Oftewel: Te veel karakters en te weinig verhaal.

Ik zeg het niet vaak, maar misschien hadden ze eerst een opbouwende film moeten maken. Dan ken je de karakters wat beter. Nu kreeg je een soort van mini bio die weinig zei over de karakters (met uitzondering van Deadshot en Harley Quinn). Zeker als je niet helemaal in de DC-wereld zit, ben je volgens mij volledig de weg kwijt bij deze film.

Het is niet allemaal alleen maar slecht. Zo is Margot Robbie als Harley Quinn wat mij betreft geweldig en het beste aan de film. Will Smith als Deadshot is ook niet verkeerd. Jared Leto als The Joker viel me wel een beetje tegen. Hij is creepy, maar niet op een Heath Ledger manier. De rol van Scott Eastwood was helemaal nutteloos…

Toch jammer dat DC het zo laat lopen. The Dark Knight trilogie blijven wat mij betreft nog steeds de beste superheldenfilms, maar verder doet Marvel het op alle fronten beter. Eeuwig zonde! Oh en laten ze in hemelsnaam eens ophouden met die nutteloze 3D! Vond het wederom weinig toevoegen. Behalve een paar euro aan het prijskaartje!

Kortom: Ik heb me vermaakt, maar het was geen hoogstandje

Cijfer: 7-

Bron afbeelding

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Paul schreef:

    Ik ben het toch niet helemaal met je eens wat betreft het aantal personages en het verhaal. Ik vond juist dat ze enorm goed werden geïntroduceerd (wat overigens gelijk het beste aan de film is). Veel scènes van Leto zijn blijkbaar geschrapt, maar ik denk dat we in de aankomende DC films nog meer van hem te zien gaan krijgen. In dat geval zou deze film een mooie introductie van The Joker zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.