Review: X-men: Apocalypse

on

Gisteren naar de nieuwe X-men film geweest! Allereerst moet ik even iets kwijt over de Italiaanse bioscoop. Het toilet zit daar namelijk in de zaal. Kennelijk houden Italianen niet van ver lopen… maar ik vond het een tikje vreemd!

20160519_144224

Maar goed het ging natuurlijk om de film en niet de bioscoop. Gelukkig kan ik ondertussen redelijk de Italiaanse subtitels begrijpen, want niet de hele film is in het Engels. De film begint meteen heel spectaculair in Egypte vele jaren geleden. Daarna zakte de film voor mij een beetje in. Wat ik bijvoorbeeld niet echt goed gedaan vond was de manier waarop En Sabah Nur mutants overhaald om zich bij hem aan te sluiten. Dat ging wel erg gemakkelijk. Of zoals mijn klasgenoot gisteren zei: ‘een beetje zaterdagochtend tekenfilmachtig’.

Het tweede deel van de film was gelukkig een stuk beter. Lekker veel spektakel, daar hou ik wel van. Toch was ik niet helemaal overtuigd. Vond de vorige delen beter…

James McAvoy en Evan Peters waren wel top! Met stip het beste in deze film. De scene waarbij Xavier voor het eerst weer naar Moira gaat vond ik erg grappig. Toch is de beste scene die met Quicksilver bij de school. Echt super goed gedaan! Visueel heel sterk, maar ook nog grappig en goed geacteerd!

Cijfer: 7 (6,5 voor het 1e deel en 7,5 voor het 2e deel)

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Nostra schreef:

  Niet alle recensies zijn even positief, dus heb niet zo’n haast om ‘m in de bios te zien, maar wil ‘m wel gaan kijken.

  Hebben jullie trouwens zin om nog naar het Filmblog get together event te komen? Weet niet of jullie m’n eerdere mail gezien hebben, maar zou leuk zijn als jullie er ook bij zijn.

  Like

  1. Nostra schreef:

   Vergeten m’n mailadres er nog bij te zetten. Dat is defilmkijker@gmail.com

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.