Review: Fantastic Beasts and Where to Find Them

on

Tijdens zijn studie aan Hogwarts krijgt Harry Potter les uit het boek Fantastic Beasts and Where to Find Them. In de gelijknamige film krijg je te zijn hoe dit boek tot stand is gekomen. Dat is meteen ook de enige link tussen Harry Potter en deze film. Toch heb je wel het idee dat je weer in de wereld van Harry bent. Alleen dan jaren eerder.

Persoonlijk vond ik het heerlijk om weer even terug te zijn in die magische wereld. Ik heb de film in mijn eentje in de bioscoop gezien. Er wilde namelijk niemand mee 😦 en ik wilde hem per se in de bioscoop zien. Het was nog net geen kerstvakantie en de film begon om 12.15 uur, dus het was lekker rustig. Voor mij de ideale manier om een film in de bioscoop te kijken ;). Ik had me lekker geinstalleerd achter in de zaal en na de welbekende trailers kon ik eindelijk gaan genieten van de film. En genieten was het!

Newt Scamander komt aan in New York met zijn koffer vol fantastische beesten. Je voelt hem al aankomen… Er ontsnapt er een. Deze wordt gezien door een No-Maj (oftewel een Muggle) en dat is het begin van het avontuur. De koffer van Newt en de No-Maj worden omgewisseld en die laatste opent natuurlijk de koffer. Oeps! Vele magische dieren ontsnappen en dat geeft nogal wat problemen in New York. Vooral omdat er ook een fanatieke anti-heksenbeweging is. Die is ontstaan omdat er al wat vreemde dingen in New York gebeuren.

Dat is nog maar het begin er gebeurd zoveel in de film dat ik wel een heel boek er over zou kunnen schrijven, maar dat ga ik niet doen. In plaats daarvan raad ik je aan de film gewoon lekker zelf te gaan kijken. Hij is namelijk echt de moeite waard!

Cijfer: 8,5 Een heerlijke film en zo fijn om weer even in de Harry Potter-wereld te zijn!

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. De Protagonisten schreef:

  Vond het ook een fijne en bij vlagen hilarische film 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Ik kwam ook helemaal blij de bioscoop uit 😉

   Geliked door 1 persoon

 2. ricardo schreef:

  Ik heb deze vandaag met een vriendin gezien en zit er nog steeds helemaal in. Een heerlijke film, die af en toe echt heel grappig was. Mijn favoriet van dit jaar.

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Dat kan ik me goed voorstellen. Echt een film waar je met een fijn gevoel de bioscoop verlaat! Zeker ook een van mijn favorieten van dit jaar.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.