Review: Rogue One: A Star Wars Story (no spoilers)

Zoals je al hebt kunnen lezen waren wij afgelopen woensdag bij de opening van de nieuwe Pathé in Zwolle. Super leuk natuurlijk en nog leuker dat we ook meteen de nieuwe Star Wars-film Rogue One konden zien. Uiteraard moet daar dan ook een review van komen… Dus bij deze!

Eerst even het verhaal op een rijtje, uiteraard zonder spoilers: Het verhaal speelt zicht eigenlijk af net voor Episode VI. In dit deel speelt de familie Erso een belangrijke rol. Galen Erso wordt namelijk door The Empire gedwongen mee te werken aan het ontwikkelen van een vreselijk wapen. Zijn jonge dochter Jyn weet ternauwernood te ontsnappen. We pakken het verhaal daarna weer op als Jyn volwassen is. Ze komt erachter dat haar vader een manier heeft bedacht om het plan van The Empire te dwarsbomen. Samen met de rebellen moet ze de plannen stelen. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

20161214_193205
En kunnen we door voor Stormtroopers?

Marieke: Om maar meteen met de deur in huis te vallen… Ik vond deze film echt minder dan Episode VII. Ik lees veel lyrische reviews, maar mij viel hij eigenlijk een klein beetje tegen. Niet dat ik het een slechte film vond. Helemaal niet zelfs, maar het was niet hetzelfde gevoel als ik bij Episode VII had. Vooral het begin was echt te traag. De film kwam wel erg langzaam op gang. Toen hij eenmaal opgang was werd het wel weer boeiend en kwam ik langzaam weer in de Star-Wars-modus, maar het duurde wat mij betreft te lang voordat het gevoel kwam.

Dat lag misschien voor mij ook wel een beetje aan het volgende: Geen idee of iemand ooit de uber slechte film Dirty Dancing 2, Havana Nights heeft gezien… Zo niet, vooral ook niet gaan doen! Waarom?, vraag je je waarschijnlijk af. Nou omdat Cassian Andor daar een van de hoofdrollen in speelt en op de een of andere manier vond ik het erg vreemd om hem ineens in Star Wars te zien. Eerlijk toegegeven dit is misschien alleen een probleem voor mij…

Miron: En daar zijn we weer: terug in een galaxy far, far away! Het voelt fijn vertrouwd, ondanks het ontbreken van de ‘standaard’ Star-Wars gezichten.  De film moest voor mijn gevoel ook even op gang komen, maar gaat daarna vlot door. De cast met nieuwe personen vind ik leuk, al vond ik de rol van Felicity Jones op een of andere manier niet zo overtuigend. Mijn persoonlijke favoriet is de heerlijk sarcastische droid K-2SO!

Als je een film als de originele Star Wars-films verwacht, dan zal je waarschijnlijk wat teleurgesteld de zaal verlaten. Want gelijk zijn de films zeker niet. Wel is de film een laagdrempelige instapper om aan de Star Wars-films te beginnen (mocht  je ze nog niet hebben gezien). Het loopje naar A New Hope vond ik erg leuk gedaan. Ik heb met veel plezier naar Rogue One gekeken, ik raad ‘m je zeker aan!


Cijfer Marieke: 8
 Als je van Star Wars houdt moet je hem zeker zien, maar absoluut niet zo sterk als Episode VII

Cijfer Miron: 8. Ook een dikke voldoende voor deze fijne film die je als Star Wars-fan inderdaad wel moet zien.

 

Bron: afbeelding

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.