Review: Star Wars: The Force Awakens (no spoilers!)

Gisteren heb ik Star Wars: The Force Awakens gezien! Nog voor de film begon was er voor mij al een mooi moment. Een oudere man klimt met moeite de trap op ondersteund door zijn zoon, terwijl Avicii op het scherm een auto aanprijst. Twee beelden die niet meer verschillend kunnen zijn, maar toch klopte het. Het is duidelijk Star Wars is voor iedereen!

Star_Wars_Episode_VII_The_Force_Awakens

Achter mij zaten jongens van een jaar of 16 die misschien nog nooit in hun leven een Star Wars-film hebben gezien. De oude man, die ondertussen voor mij heeft plaats genomen, heeft waarschijnlijk in 1977 de eerste film al in de bioscoop gezien. Het maakte hem niet uit dat hij die trap moeilijk meer op kwam. Hij moest en zou de nieuwe Star Wars zien! Stiekem werd ik daar een klein beetje emotioneel van en toen was de film nog niet eens begonnen.

Toen eenmaal die iconische gele letters in beeld kwamen met DE Star Wars-tune kreeg ik meteen kippenvel! Dit was waar ik op had zitten wachten! Het mooie hiervan is dat je meteen in het verhaal zit. Je weet wat het doel van de film is. Je weet alleen nog niet hoe ze er gaan komen. Ditmaal is Luke verdwenen en natuurlijk moet die teruggevonden worden, maar helaas weet niemand waar hij is…

De zoektocht begint op de planeet Jakku. Daar proberen zowel The First Order als The Resistance de sleutel naar de verblijfplaats van Luke Skywalker te bemachtigen. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Al snel worden meerdere personen het avontuur ingetrokken. En hoe fijn is het om weer bekende gezichten te zien…

Han Solo is gelukkig weer zijn oude vertrouwde zelf (heerlijk!) en ook de nieuwe karakters vallen niet tegen. Persoonlijk was ik fan van Poe en ook Rey vond ik erg goed gecast. Oh en dat robotje BB-8, hoe schattig is die! De enige die me een beetje tegenviel was General Hux, die was een beetje stijfjes, maar dat is wel een heel klein minpuntje.

Ik ga niet vertellen wat er verder allemaal gebeurt in de film, want dat kun je veel beter zelf bekijken. Het is zonde als je al teveel weet. Hoe heerlijk is het dat er van tevoren zo weinig naar buiten was gekomen van deze film. Wat een verfrissing, ik had gewoon nog niet de halve film in trailers gezien! Ook het 3d was dit keer trouwens geen storende factor.

Het mag duidelijk zijn: Ik vond het een superfilm! Ik wil daarom even een groot compliment maken naar J.J. Abrams. Ik geef het je te doen om zo’n film te maken. De hele wereld kijkt met je mee. Als je dit verpest dan kun je je carrière praktisch in de prullenbak gooien! Na Episode I, II en III was mijn verwachtingspatroon enigszins naar beneden bijgesteld, maar na deze film kan hij weer omhoog. Dat is zeker voor een groot gedeelte aan hem te danken! Hij heeft Star Wars weer op het verdiende niveau teruggebracht.

Als je de film nog niet hebt gezien zou ik je aanraden zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde bioscoop te rennen en hem te gaan bekijken. Geniet ervan, dat heb ik zeker gedaan!

Cijfer: 9+ (absoluut mijn favoriet van dit jaar!)

Uiteraard gaat Miron deze film binnenkort ook nog bekijken en komt er ook nog een review van haar! Hou Miss Movie dus in de gaten…

 

Bron afbeelding

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Nostra schreef:

  Mooi om te lezen….deze gaat ook hoog in mijn top 10 komen van dit jaar. Vond ‘m zelf ook fantastisch.

  Like

 2. Riinyosa81 schreef:

  Iedereen is heerlijk eensgezind dus ik zeg ook: pracht van een film die ook hoog in mijn Top 10 van 2015 gaat belanden

  Like

 3. Fresh Bananaz schreef:

  Leuke review! Keep it up!

  Geliked door 1 persoon

 4. filmportaal schreef:

  Ik vond de film waanzinnig! Net als je recensie!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.