Review: Pan

Al sinds de eerste trailer ben ik erg benieuwd naar de film Pan. Kan hij aan mijn verwachtingen voldoen? Het werd hoog tijd om daar achter te komen en dus was het off to Neverland! Of eigenlijk de bioscoop 😉

pan

Nu heb ik de film eindelijk gezien en voldeed hij aan mijn hoge verwachtingen? Antwoord: Ja en nee. Ja, want de wereld van Neverland is wel heel mooi neergezet en je hebt het idee dat je in een sprookje zit. Nee, omdat het verhaal nogal vlak bleef en de acteerprestaties van sommige acteurs me nogal tegenvielen.

Laten we beginnen met de positieve punten. Oh en voor ik het vergeet… SPOILER ALERT!
Een van de belangrijkste positieve punten was Levi Miller, de jongen die Peter Pan speelt. Hij was erg geloofwaardig als Peter en wat mij betreft echt een talentje. Ook Rooney Mara als Tiger Lily vond ik wel leuk om te zien.

Verder was het allemaal heel mooi gemaakt. Van het grauwe Engeland in WO II, tot de groezelige mijnen en het betoverende land van Neverland met het kamp van de Natives en Mermaid Lagoon met zeemeerminnen en krokodillen. Alleen had dat 3d voor mij niet zo nodig gehoeven, maar dat ligt meer aan mij. Ik hou gewoon niet zo van dat 3d-gedoe.

En dan de minder positieve dingen. Dat zijn er helaas veel meer…
Allereerst dat lied dat gezongen wordt in de mijnen als Peter net aankomt in Neverland (Smells Like Teen Spirit van Nirvana, not joking!!!). Waar slaat dat op? Dat had echt geen enkele toegevoegde waarde! Misschien was het gewoon het favoriete nummer van de regisseur en wilde hij het per se in film ofzo. Anders snap ik het echt niet! Het had echt helemaal niets met de film te maken. Het speelt zich af in de WO II en dit lied van Nirvana kwam verdorie pas in 1991 uit! Sloeg helemaal nergens op… en tot zo ver mijn frustratie over de songkeuze.

Verder zitten er echt een aantal gemiste kansen in de film. Ik mis echt een aantal essentiële onderdelen voor in een Origin Story. Je komt bijvoorbeeld helemaal niet te weten waarom Peter en Hook uiteindelijk vijanden worden. De hele film blijven ze bevriend.

En als laatste de acteerprestaties. Vooral Garrett Hedlund als James Hook viel me vies tegen. Ik vond hem nogal houterig overkomen. Leuk koppie weinig acteerinhoud (afgaande op deze film). En hoewel ik Hugh Jackman een fantastische acteur vind, vond ik hem hierin ook tegenvallen. De hele rol van Blackbeard was een beetje vaag. Kwam gewoon niet lekker uit de verf. Oh en Cara Delevingne had ook echt een lekkere toegevoegde waarde… not!

Het klinkt nu echt of ik het een totale kutfilm vond, maar dat valt ook nog wel mee. Het is op zich best een leuke film om een keer te kijken, maar je moet er geen hele hoge verwachtingen van hebben. Ik zou er geen geld aan uitgeven en gewoon lekker wachten tot hij op Netflix of TV komt. Dan is hij best leuk voor een keer…

Cijfer: 6  Net voldoende, maar… I don’t really believe in it!

 

Bron afbeelding

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. ik vermoedde al dat het een flop ging worden, zowel artistiek als financieel en dat is helaas ook uitgekomen. Wil hem nog steeds wel eens zien, maar inderdaad zoals je zegt ga ik wachten tot hij eens op tv komt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Vind het wel echt zonde. Ze hadden er echt wel iets van kunnen maken. Jammer dat ze tot dit teleurstellende resultaat zijn gekomen… Gemiste kans!

   Geliked door 1 persoon

 2. Riinyosa81 schreef:

  Een 6-je namens een fan… dat beloofd niet veel goeds.
  Maar ik geef je gelijk voor wat betreft 3D. Het is ook aan mij niet besteed.
  Een enkele keer heeft het een toegevoegde waarde (The Walk!) maar voor de rest vind ik het ook erg storend om naar te kijken.

  Gelukkig wil de plaatselijke Pathe je soms nog wel een keuze geven om de film in 2D of 3D te gaan kijken maar in het geval van Pan is dat helaas niet. Daarom skip ik deze maar in de bios.

  Geliked door 1 persoon

 3. Nostra schreef:

  Heb deze overgeslagen en ben ook niet van plan deze in de bios te zien. Misschien nog op VOD.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.