Review: Already Tomorrow in Hong Kong

Zoals je waarschijnlijk wel hebt meegekregen was 25 juni de grote Filmblog Get Together en hoe kun je als filmbloggers bij elkaar komen zonder een film te kijken? Nostra had voor de gelegenheid niet zomaar een film geregeld, maar een die nog niet eerder in Nederland te zien was, namelijk Already Tomorrow in Hong Kong

already tomorrow in HK

Hij gaf aan dat het een van zijn favoriete films van het afgelopen jaar was. De verwachtingen waren dus hoog en wij kunnen je vertellen dat de film die verwachtingen helemaal waar maakt. Wat een prachtige film! Je voelt de chemie tussen de hoofdpersonages. Het is dan ook geen wonder dat ze in het echte leven ondertussen met elkaar getrouwd zijn :D.

Verder is de mannelijk hoofdrol in deze film voor Bryan Greenberg. Laat dat nu net een van mijn (Marieke) favoriete acteurs zijn! Hij was niet voor niets begin dit jaar fijne filmmeneer ;).

Het verhaal
Josh is een New Yorker die al 10 jaar in Hong Kong woont en Ruby is op zakenreis in dezelfde stad. Ze ontmoeten elkaar bij toeval buiten een bar en hebben een onvergetelijke nacht. Het lijkt daarbij te blijven, maar een jaar later lopen ze elkaar zomaar weer tegen het lijf. De klik lijkt er nog steeds te zijn en ze lopen wederom half Hong Kong door met zijn tweeën. Hoe loopt het af? Ja, dat moet je natuurlijk zelf bekijken 😉

De hele film draai alleen om de twee hoofdpersonages. De film bestaat bijna volledig uit dialoog. Dat kan faliekant misgaan als je het niet goed doet, maar bij deze film klopt het helemaal. Wij raden deze film iedereen aan! We hopen dan ook van harte dat hij snel in Nederland te zien zal zijn, want ook wij willen hem graag nog een keer zien!

Kortom: Een romantische film die toch niet in het vakje RomCom past. Echt een film die voor iedereen geschikt is.

Wil je meer weten over de regisseuse van deze film, Emily Ting? Nostra had een heel mooi interview met haar.

Cijfer: 9  (kan zo in het rijtje van favoriete films, wij zijn fan!)

 

Bron afbeelding

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. De Protagonisten schreef:

  “Een romantische film die toch niet in het vakje RomCom past. Echt een film die voor iedereen geschikt is.”

  Treffender hadden jullie het niet kunnen omschrijven. Fijne film 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Naar De Film schreef:

  Jammer dat ik niet op de dag zelf aanwezig heb kunnen zijn want wilde deze film erg graag zien. Heb veel trek in deze Before Sunrise variant.

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Inderdaad jammer dat je er niet was, we hadden je graag ontmoet! Volgende keer beter! Deze film is wat ons betreft absoluut een aanrader, dus als je de kans hebt zeker gaan kijken 😉

   Geliked door 1 persoon

 3. Nostra schreef:

  Leuk om te lezen dat jullie net zo enthousiast zijn over deze film als ik. Het is echt jammer dat er nog geen distributie voor deze film is in Europa.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.