Review – Cinderella

on

Het werd hoog tijd dat we eens samen naar de bioscoop gingen. 12 april was het eindelijk zover! We zijn gezellig naar Cinderella geweest. Met vooraf de super schattige korte film van Frozen! Het heeft even geduurd voordat we de review af hadden, maar hier is hij eindelijk…

cinderella

Het verhaal:
Het verhaal van Assepoester kennen we natuurlijk allemaal. Wie heeft de Disneyklassieker nu niet gezien (ahum Miron dus, schande!). Ella (Lily James) woont met haar vader en moeder in een prachtig huis in een koninkrijk hier ver vandaag. Als Ella’s moeder overlijdt, blijft Ella alleen met haar vader achter. Hij hertrouwt en Ella’s stiefmoeder en stiefzussen are moving in. Het begint met wat kleine klusjes, maar niet veel later wordt Ella gedwongen het hele huishouden te runnen. Als de prins van het koninkrijk (Richard Madden) een bal organiseert om zijn toekomstige vrouw te vinden, wil Ella er ook maar wat graag heen. Van haar stiefmoeder mag ze niet, maar dankzij een beetje hulp van haar fairy godmother, staat Ella even later toch in de balzaal. Dat de vonk die avond tussen Ella en de prins overspringt lijkt ons duidelijk. Maar Ella moet voor twaalven thuis zijn en verliest op de terugweg haar glazen schoentje. De prins gaat alle dames in het koninkrijk langs om te kijken wie het glazen schoentje past en vindt Ella at last. Ze leefden nog lang en heel gelukkig.

Onze mening:

Marieke: Assepoester is eigenlijk altijd een van mijn favoriete Disneyfilms geweest, dus het was voor mij wel de vraag of het op kon tegen deze klassieker. Dat viel gelukkig niet tegen. Ik vond vooral Helana Bonham Carter als goede fee erg leuk. Weer eens wat anders dan een enge heks. Vooral de dieren in de film waren heel leuk. De schattige muisjes, de valse kat en de geestige gans. De film heeft een echte Disney feel en daar hou ik wel van. Zeker een film die ik nog een keertje zou bekijken (en waarschijnlijk aan mijn collectie zal toevoegen!) Ik heb na deze film in ieder geval goede hoop voor de volgende Disney verfilmingen.

Miron: Ja, toegegeven. Ik had Assepoester nog niet eerder gezien. Ik kende het verhaal wel, maar wist niet precies hoe of wat. Ik was een beetje bang voor een te lief, zoetsappig en over-de-top verhaal. Zo vond ik sommige stukjes in Maleficent net te, naar mijn smaak. Maar ik ben verrast. Erg positief verrast! Wat een leuke film! Ik heb erg genoten van de personages en de acteurs die de rollen neerzetten. De aankleding, kostuums en decors. Mooi gedaan, realistisch en juist niet over-de-top. Ik heb ook erg moeten lachen om sommige scenes, er zit genoeg humor in het verhaal (echt niet alleen voor kinderen). Leuke rol van Helena Bonham Carter en een dikke like voor de gans :).  Ik kijk uit naar de dvd!

Cijfer: 7,5 (zoetsappig, maar niet te!)

 

Bron afbeelding

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Korneel Dobbels schreef:

    Leuke recensie. Ik heb de film een tijdje geleden ook gezien en heb er dan ook maar een recensie over geschreven. Neem je een kijkje? https://korigineel.wordpress.com/2015/04/11/recensie-cinderella/

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.