Fijne filmmeneer: Jake Gyllenhaal

on

Het is weer woensdag en dus tijd voor een nieuwe fijne filmmeneer! Deze week hebben wij de keuze laten vallen op Jake Gyllenhaal.

Jake-Gyllenhaal-1

Naam: Jacob Benjamin Gyllenhaal
Geboortedatum: 19 december 1980
Burgerlijke staat: Vrijgezel

Jake zijn vader is regisseur en het is dan ook niet vreemd dat hij en zijn zus Maggie allebei in de filmwereld terecht zijn gekomen. Hij begon voor het eerst wat bekendheid te krijgen met de cultfilm Donnie Darko, waarin hij samen met zijn zus speelde. Toen duidelijk nog niet voor zijn looks… Maar gelukkig is dat allemaal goed gekomen. Met zijn heldere blauwe ogen en charmante lach is hij niet meer weg te denken van het scherm.

1562141-donnie
Hij had beter in bed kunnen blijven…

 

jake-gyllenhaal 2
Daar willen wij best mee naar het strand!

 

Jake-Gyllenhaal-3
Die lach, die ogen… We zwijmelen nog even verder!

 

Ondertussen zit Jake zeker niet stil. De ene na de andere film met hem in de hoofdrol verschijnt op het witte doek. Helaas liep hij dit jaar de Oscarnominatie mis voor zijn rol in Nightcrawler. Hij heeft al wel een nominatie op zak, namelijk voor Brokeback Mountain. Tijdens deze film raakte hij bevriend met tegenspelers Heath Ledger en Michelle Williams en is de peetvader van hun dochtertje. Zijn eigen peetouders zijn Jamie Lee Curtis en Paul Newman. Zijn zus is getrouwd met Peter Sarsgaard. Hoezo ik kom uit een filmfamilie!

Jake speelt in veel verschillende soorten films. Hou je van rampenfilms? Dan is er The Day After Tomorrow. Hou je van romantische komedies? Ook geen probleem dan hebben we Love & Other Drugs in de aanbieding. Ben je meer van de fantasie/avonturenfilms dan kun je gaan voor Prince of Persia en ga zo maar door. Voor ieder wat wils dus.

Nutteloos feitje: Hij zat op de basisschool met fijne muziekmeneer Adam Levine van Maroon 5

 

Marieke

 

Bronnen: afb. 1, afb 2, afb 3, afb 4

8 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.