De tien beste acteurs: Estafette blogathon

Er is weer een leuke blogathon onder de bloggers, maar deze is een tikje anders. Nostra had dit keer, geïnspireerd door de sportzomer, een ander idee. In plaats van dat we allemaal op hetzelfde moment een blog over hetzelfde onderwerp schrijven, geven we dit keer het stokje aan elkaar door. Oftewel een soort estafetterace. Wij kregen het stokje van Paul van de Filmliefhebber.com, nadat iemand anders het stokje had laten vallen. Wij hebben hem weer op gepakt en gaan weer verder met de race!

de-filmkijker-de-tien-beste-acteurs-estafette-blogathon

Het idee
Wat is het idee achter deze estafette race? Nostra heeft een lijst gemaakt met tien acteurs die hij het beste vindt. Aan het einde van elke post, net zoals bij een echte estafette race, wordt het stokje doorgeven aan een andere blogger (dat hoeft geen filmblogger te zijn). Deze blogger moet één acteur van de lijst halen (dat is een verplichting), onderbouwen waarom deze van de lijst gehaald moet worden en deze vervolgens vervangen door zijn of haar eigen keuze. Uiteraard moet deze keuze ook onderbouwd worden. Leuk is om te gaan ontdekken welke acteurs de definitieve lijst zullen gaan halen en in de weg daarnaartoe zullen we in aanraking komen met allerlei verschillende blogs en meningen. Lees hier het originele bericht op de site van De Filmkijker, waar ook gelinkt zal gaan worden naar alle estafetteblogs die de komende tijd zullen verschijnen.

De regels
Wanneer een blogger de update publiceert en jou het stokje overhandigt, heb je precies een week om jouw update van de lijst te plaatsen (het liefst zo snel mogelijk natuurlijk, het is per slot van rekening een race). Lukt dit niet, dan ben je gediskwalificeerd en moet er een andere blogger genomineerd worden.

 • Gebruik het logo van deze estafette race in je post en link naar het originele bericht van De Filmkijker. Nostra blijft deze updaten, zodat je alle gerelateerde artikelen kan vinden (een link naar het artikel van degene wie je het stokje kreeg is overigens ook fijn voor je lezers en ook voor degene die jouw het stokje heeft overhandigd).
 • Je kan alleen een artikel plaatsen als je ook daadwerkelijk gekozen bent als de volgende in de race.

De blijvertjes
Al Pacino
Pacino heeft meerdere iconische rollen gespeeld. Denk bijvoorbeeld aan Scarface. Hij misstaat dan ook zeker niet in de top 10. Onze favoriet: The Godfather. Briljant hoe hij van All American Guy naar nietsontziende maffiabaas gaat in de loop van de film. Een van de beste acteerprestaties die wij ooit gezien hebben!

US actor Robert De Niro talks with the audience after a screening of "A Bronx Tale" to celebrate the film's aproaching 15th anniversary in September on May 3, 2008 in New York. "A Bronx Tale" was written by fellow actor Chazz Palminteri and marked De Niro's directorial debut. AFP PHOTO/Don EMMERT (Photo credit should read DON EMMERT/AFP/Getty Images)Robert DeNiro
Moeilijk om ergens te beginnen. Deze man heeft zoveel fantastische rollen gespeeld. Raging Bull, Goodfellas, Taxi Driver, Heat, nou ja we kunnen nog wel even door. Helaas heeft hij de laatste tijd niet echt briljante rollen. Met als dieptepunt Dirty Grandpa. Onze favoriet: The Godfather part II.

tom-hanks
Tom Hanks
Wij houden van Tom. Hij komt altijd sympathiek over en weet je altijd te pakken met zijn rollen. Natuurlijk kennen we allemaal nog films als: Forrest Gump, Saving Private Ryan, Catch Me If You Can, Cast Away en You’ve Got Mail. Onze favoriet: The Green Mile, echt tranen met tuiten gehuild bij die film!

FILE - In this Sunday, March 2, 2014, file photo, actor Kevin Spacey arrives at the Oscars on , at the Dolby Theatre in Los Angeles. Spacey greeted Maryland lawmakers at a wine bar Friday night, March 21, 2014, to help promote an expansion of a tax credit for filming movies and television shows in the state. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, File)Kevin Spacey
Natuurlijk weer helemaal hot na House of Cards, maar dat is zeker niet zijn enige verdienste. Denk bijvoorbeeld ook aan American Beauty. Onze favoriet: The Usual Suspects. Hij zet in deze film een briljante persoonlijkheid neer.

michael-fassbenderMichael Fassbender
Nog niet zo heel lang bekend bij het grote publiek, maar daarom niet minder goed. Speelde geweldige rollen in Hunger en 12 Years a Slave. Ook deed hij mee in populaire films als 300 en Prometheus. Onze favoriet: X-men: Days of Futere Past. Misschien niet zijn meest hoogstaande film, maar wel heerlijk om naar te kijken 😉

http://theslanted.com/2016/04/22976/jake-gyllenhaal/Jake Gyllenhaal
Op dit moment volgens ons de knapste man in de lijst! Toch is Jake zeker meer dan een leuk koppie. Hij heeft niet voor niets een Oscarnominatie op zijn naam staan. Uiteraard was dat voor Brokeback Mountain. Verder kun je hem kennen van Donnie Darko, Southpaw en Prince of Persia. Onze favoriet: Source Code.

jack-nicholsonJack Nickolson
Jack exeleert vooral in het spelen van de bad guy. Misschien dat hij het juiste hoofd ervoor heeft ofzo. We kennen natuurlijk allemaal The Shining en One Flew Over the Cuckoo’s Nest, maar hij speelt ook gezelligere rollen zoals in As Good as It Gets en The Bucketlist. Onze favoriet: The Departed, waarin hij een zeer ongezellige maffiabaas speelt.

robin-williamsRobin Williams
Zonde dat deze talentvolle komedieacteur niet meer onder ons is. Er zijn weinig acteurs met zoveel gevoel voor humor als Robin. Denk aan: Nine Months, Flubber en Jumanji, maar ook in serieuze rollen als in Good Will Hunting en Dead Poets Society is hij fantastisch. Onze favoriet: Mrs. Doubtfire, echt 100% jeugdsentiment!

rutger-hauerRutger Hauer
Waarschijnlijk Nederlands beste acteur alle tijden. Misstaat dan ook zeker niet in de top 10. Speelde in grote Hollywoodfilms als Batman Begins, Sin City en Blade Runner. Het begon ooit gewoon hier in Nederland met Floris en Turks Fruit. Onze favoriet: Soldaat van Oranje. De beste Nederlandse oorlogfilms ooit!

De grote verliezer
joaquin-phoenix
Joaquin Phoenix
Eigenlijk waren we er vrij snel uit dat hij de lijst moest gaan verlaten. We hadden beide weinig films met hem gezien en hij sprak ons nu niet heel erg aan. Natuurlijk is hij goed als Johnny Cash, maar verder heeft hij weinig indruk op ons gemaakt. En ja er moet nu eenmaal iemand van de lijst. Bye, bye Joaquin!

Onze toevoeging
We hebben hierbij erg getwijfeld, meerdere namen zijn langsgekomen: Heath Ledger, Johnny Depp, Morgan Freeman, Christian Bale of Leonardo DiCaprio terugbrengen? Maar het is toch leuker om een nieuwe naam toe te voegen. Maar wie dan?

Tom Hardytom-hardyWe hebben gekozen voor de man waarvan Leo vond dat hij mee moest doen aan The Revenant en die hij in zijn Oscarspeech bedankte: Tom Hardy. The Revenant is trouwens zeker niet zijn enige verdienste. Afgelopen jaar maakte hij bijvoorbeeld furore in Mad Max: Fury Road. Eerder was hij te zien in The Dark Knight Rises en Warrior. Onze favoriet: Inception. Deze mysterieuze film van Christopher Nolan behoord sowieso tot onze favoriete films en Tom is ook echt top hierin. Heb je hem nog niet gezien? Dat kan echt niet! Meteen opzoeken en kijken! Verder verwachten wij nog veel goede rollen van Tom te zien in de toekomst.

En wij geven het stokje door aan… tromgeroffel…
Jacqueline van Sweet Movies. Heel veel succes en wij zijn benieuwd naar jouw top 10!

Hoe is het begonnen en hoe heeft de lijst zich ontwikkeld? Lees snel al onze voorgangers en je bent helemaal op de hoogte!

UPDATE: Helaas heeft Jacqueline van Sweet Movies de deadline niet gehaald. Het stokje gaat daarom nu naar Jessica van Reviews & Roses.

De Filmkijker
Mcurl
Be Cool, Sodapop
De Protagonisten
Kurt Blogt
PlCoyote
Wilco Born
Fresh Bananaz
Filmliefhebber

26 reacties Voeg uw reactie toe

 1. KVSmiley schreef:

  Onverwachte, maar interessante toevoeging. Voor mij is hij echter nog niet goed genoeg om tot de lijst te behoren. Begrijpelijk dat je Phoenix eruit kiepert, hoewel de man al hele mooie dingen gedaan heeft…

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Het was ook een lastige keuze. We zijn er vanuit gegaan dat Hardy doorgaat op de ingeslagen weg en dus een grote wordt 😉

   Geliked door 1 persoon

   1. KVSmiley schreef:

    Die kans is inderdaad groot 😊

    Geliked door 1 persoon

   2. tbouwh schreef:

    Volgend jaar weer in Dunkirk:)

    Like

 2. Nostra schreef:

  Verrassend dat Rutger Hauer er in is gebleven, maar jullie moeten meer van Joaquin Phoenix kijken 🙂 Die heeft echt wel laten zien dat hij heel veel in huis heeft. Maar ik kan me ook helemaal vinden in Hardy, die altijd een indrukwekkende aanwezigheid is. Vond ‘m ook fantastisch in Locke, waar hij bijna heel de film in z’n eentje achter het stuur zit te bellen. Dat weet hij heel overtuigend neer te zetten.

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   We vonden een Nederlandse acteur wel een leuke toevoeging. Maar misschien moeten we inderdaad meer van Joaquin kijken… Geef meteen toe dat we weinig films met hem gezien hebben. Heb je nog tips voor ons 😉

   Geliked door 1 persoon

   1. Nostra schreef:

    Natuurlijk Her, wat waarschijnlijk wel m’n favoriet met hem is, maar hij is ook goed in Gladiator en Walk the Line. En alhoewel het geen films voor mij waren, zijn The Master en Inherent Vice ook wel films waarin hij z’n kunnen laat zien.

    Geliked door 1 persoon

   2. Miss Movie schreef:

    Gladiator en Walk the Line zijn bekend, maar de anderen nog niet gezien. Gaan op het to-watch-lijstje 😀

    Like

 3. Fresh Bananaz schreef:

  Leuke toevoeging! Wel spijtig dat Phoenix eruit ligt. Hij stond er voor mij toch wel meer dan terecht in. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Ja, we moesten toch een keuze maken, dus hij was de verliezer…

   Geliked door 1 persoon

  2. Paul schreef:

   Irrational Man is ook interessant en zijn bijrol in U Turn is hilarisch.

   Geliked door 1 persoon

 4. De Protagonisten schreef:

  Wie? Nee geintje hoor, ik ken best veel films van hem. Toch vind ik hem niet in de lijst thuishoren als je ziet welke namen er nog ontbreken. Maar ja wij zijn al geweest, dus we hebben niets meer te zeggen; -)

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Smaken verschillen 😉 Maar wie weet ligt hij er bij de volgende al weer uit… We gaan het zien!

   Geliked door 1 persoon

   1. De Protagonisten schreef:

    Ik hoop het voor jullie van niet 🙂

    Geliked door 1 persoon

 5. Paul schreef:

  Fantastische toevoeging! Tom Hardy is geweldig. Even de Hollywood blockbusters opzij zetten mensen en Bronson kijken. Dan wordt het al snel duidelijk dat hij wel in deze lijst thuishoort.

  @Nostra, zo verrassend is dat niet hoor. Ik ben nog niet zo gek met mijn toevoeging. 😛

  Geliked door 3 people

  1. Nostra schreef:

   Hahaha, ik zeg niet dat hij slecht is, maar ik zou hem nog steeds niet in deze top 10 zetten 😉

   Geliked door 2 people

  2. Miss Movie schreef:

   Wij waren ook zeer van Tom gecharmeerd. Gaan nog veel van hem zien in de toekomst denken wij :D. En wij vonden een Nederlandse acteur zeker een leuke toevoeging 😉

   Like

 6. Gwen schreef:

  Leuk dat jullie ook voor een niet zo voor de hand liggende acteur kiezen. Hoop dat Tom er nog even in blijft staan. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Wij hopen het ook. We gaan het afwachten 😉

   Like

 7. Tim Bouwhuis schreef:

  Joaquin Phoenix….Sowieso meer dan memorabel in Walk The Line (maar dat geven jullie zelf al toe), maar wat te denken van Gladiator? de perfecte Commodus in één van mijn favoriete films. In Ladder 49 vond ik hem ook erg goed. Wat echter in zijn nadeel kan spreken, inderdaad, is dat hij verder vaak in wat kleinere, meer alternatieve films speelt, zeker de laatste paar jaar.

  Enthousiast over jullie keuze voor Hardy, dat is misschien wel de acteur wiens carrière op dit moment het meest in de lift zit (en terecht). Uiteraard is hij fantastisch in de Nolan-films (TDKR, Inception) en helemaal in the Revenant, maar het meest onderscheidend vond ik hem in Warrior. Ik gun hem stiekem wel een plek in de eindlijst, maar ik ben niet zeker of ‘ie dat gaat redden:)

  Geliked door 1 persoon

 8. Jessica schreef:

  Aaaah het kiezen wie ik wil toevoegen is zó moeilijk! Hoe zijn jullie het proces doorgaan?

  Geliked door 1 persoon

  1. Paul schreef:

   Ik was er vrij snel over uit. Ik heb ook een lijst met favoriete acteurs dus het was niet heel moeilijk om dit te vergelijken met de lijst in de post.

   Geliked door 1 persoon

   1. Nostra schreef:

    Ik heb de initiële lijst gemaakt, dus ik had het natuurlijk makkelijk, hoefde er niemand af te halen (met een goede motivatie) en kon iedereen erin zetten die ik wilde 😉 Succes en ben benieuwd naar jouw keuzes Jessica!

    Geliked door 1 persoon

  2. Miss Movie schreef:

   Bij ons zijn ook meerdere acteurs de revue gepasseerd, maar op een gegeven moment moet je gewoon de knoop doorhakken. Wij hebben ze gewoon een beetje tegen elkaar afgewogen. Uiteindelijk kwam Tom Hardy bij ons nipt bovenaan 😉 Succes met kiezen!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.