Review: Spider-Man: Homecoming

Er is weer een nieuwe Spider-Man. Na Tobey Maguire en Andrew Garfield is nu Tom Holland in de huid gekropen van onze spinnenvriend. We hebben hem natuurlijk al even voorbij zien komen in Captain America, maar nu heeft hij ook zijn eigen film. Is hij hier net zo grappig als in Captain America?

Ik dacht afgelopen week laat ik eens om 18.15 uur naar de film gaan. Ik verwachte dat het wel lekker rustig zou zijn… Oké dat was een foute inschatting. Zelden in zo’n drukke zaal gezeten. Ondanks de drukte heb ik me toch erg goed vermaakt. Zelfs met een chips-eter (inclusief kraakzak) aan de ene kant en een jongen met een colablikje dat steeds niet in de houder ging aan de andere kant. Dan moet een film toch van goede huize komen!

De film begint eigenlijk vlak na Captain America. Peter is nog helemaal vol van zijn Avengers avontuur en verwacht dat Tony Stark hem snel belt voor een volgende missie. Dit blijkt een beetje tegen te vallen en dus besluit Peter maar in zijn eentje te gaan boeven vangen. Enigszins gevaarlijk natuurlijk als 15 jarige jongen met nauwelijks ervaring, maar zijn wil om mensen te helpen maakt een hoop goed.

Het is natuurlijk wel moeilijk om zoiets geheim te houden. Zeker voor een jongen van die leeftijd.  Hij moet nog gewoon naar school en zit dus de hele dag tussen puberjongens die hem niet bepaald cool vinden. Als hij nou gewoon kon zeggen dat hij Spider-Man is. Uiteindelijk komt zijn maatje erachter, maar of dat nu zo handig is? En natuurlijk is er ook nog eens een meisje. Niet M.J. maar Liz. Ik vermoed dat we M.J. in latere films nog wel tegen gaan komen 😉

Spider-Man is een heerlijke toevoeging aan de Marvel-universe. Het is vooral leuk dat het nu om een jonge jongen gaat. Dat is toch een heel ander idee dan de andere films. Hij heeft het allemaal nog niet voor elkaar en is nog bezig om alles te ontdekken. Dat geeft een leuke draai aan alles. Waar ik de meeste Marvel-films een keer kijk en het dan wel goed vind, wil ik deze zeker nog een keer kijken.

Tom Holland is nu officieel mijn favoriete Spider-Man. Andrew Garfield heb ik gewoon volledig overgeslagen en Tobey Maguire is toch minder leuk dan Tom. Voor mij is dit absoluut een van de leukste films uit de reeks. Ik wil hem graag vaker zien en van mij mag hij een vaste Avenger gaan worden!

Cijfer: 8,5 Spider-Man heeft stiekem mijn hart wel veroverd.

 

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Paul schreef:

  Ik vind het echt een geweldige film. Misschien wel de beste die ik tot nu toe dit jaar heb gezien. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Ik vond het ook zeker een van de beste superheldenfilms!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.