Feestelijke opening Pathé Zwolle

on

We schreven er al eerder over… Vanaf deze week heeft Zwolle een nieuwe bioscoop. Op donderdag 15 december opende Pathé Zwolle officieel haar deuren voor het publiek. Op woensdag 14 december werd de bioscoop feestelijk geopend en daar mochten wij bij zijn!

20161214_191435Dus wij hebben voor de gelegenheid ons leukste jurkje uit de kast getrokken, onze hoge hakken aan gedaan en hup richting Zwolle gereden.  Pas kregen we al een kijkje achter de schermen en kregen we al een redelijk idee van hoe het ging worden. Daardoor waren we natuurlijk extra benieuwd naar het  eindresultaat. En dat viel niet tegen! Helemaal niet zelfs. Het is echt een zeer mooie bioscoop geworden.

20161214_175028Bij binnenkomst kreeg je meteen een bijzonder bakje popcorn uit de popcorner. In de popcorner kun je zelf je popcorn samenstellen. Dit create-your-own popcorn principe is uniek in Nederland. Wij kunnen je de karamel/zeezout en oreo/m&m’s van harte aanbevelen ;).

20161214_175233De bioscoop heeft vier verdiepingen en op elke verdieping werden we verwend met een lekker hapje en drankje voor ons klaar. Erg vervelend het aanwezig zijn bij deze opening, dat begrijp je wel. Na het toetje (onze favoriet!) was het tijd voor het officiële gedeelte van de avond en dus namen we plaats in zaal 9 voor de opening. Tooske Ragas nam als echte blauwvinger de presentatie op zich. We kregen meteen even een voorproefje van wat je de komende tijd bij Pathé Zwolle kunt zien. We zagen de trailers voor Beauty and the Beast, de nieuwe film in de Pirates-serie: Dead Men Tell No Tales en Dunkirk. Het beeldscherm in de nieuwe bioscoop is enorm, vergeleken met de oude bioscoop. Een grote en goede vooruitgang.

20161214_174655Daarna nam PEC-trainer Ron Jans ons in een filmpje mee door heel Zwolle die eindige op de stoep van het nieuwe bioscoopgebouw. En toen was het dan echt tijd voor de opening!Twee jeugdspelers van  PEC Zwolle overhandigden een schaar aan de directeur van Pathé Nederland en de wethouder van Zwolle, die vervolgens het lint doorknipten. Waarna de gouden slingers door de zaal vlogen. Na alle plichtplegingen de film waar iedereen naar uitgekeken had Star Wars: Rogue One. En dat met Dolby Atmos. Je waant je helemaal in een galaxy far, far away. De review komt uiteraard snel online :D.

20161214_192502

Maar hoe is de nieuwe bioscoop nu in vergelijking met andere bioscopen? Puur toevallig zat Marieke in de zaal naast de ontwerper van het gebouw. Hij gaf aan dat vooral ruimte van belang was geweest bij het ontwerp. Daar is niets aan gelogen. We zijn in veel bioscopen geweest, maar geen een zo ruim opgezet als deze. Op de verschillende verdiepingen is meer dan genoeg plek op te zitten en nog even te relaxen voor de film begint. Waar je in sommige bioscopen het gevoel hebt dat ze je zo snel mogelijk de zaal in willen hebben, is dat hier zeker niet zo.

Dus nog geen idee wat je binnenkort moet gaan doen? Ga eens naar Zwolle en ga met je eigen gekozen popcorn een film bekijken in de prachtige nieuwe Pathé bioscoop. Zeker de moeite waard. Al is het alleen al vanwege het schitterende uitzicht over Zwolle vanaf de bovenste verdieping. Wij zijn er binnenkort zeker weer te vinden!

img_20161214_191529

5 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Paul schreef:

    Leuk verslag dames!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.