Review Star Wars: The Rise of Skywalker (no spoilers)

on

Afgelopen weekend ben ik eindelijk naar het laatste deel in de Star Wars-saga geweest. De vorige keren zat ik meteen nadat hij uitkwam in de bios. Bij deze film heb ik langer gewacht. Ik weet eigenlijk niet zo goed waarom. Misschien omdat ik het einde van een tijdperk nog even wilde uitstellen.

Ondanks dat ik pas later ben gegaan heb ik toch succesvol alle spoilers weten te omzeilen. Best een prestatie al zeg ik het zelf. Nu wil je natuurlijk weten wat ik van de film vond. Dat is precies waar het lastig wordt. Ik weet het namelijk niet zo goed. Aan de ene kant heb ik genoten van de film, maar aan de andere kant had ik het gevoel dat er veel meer in zat.

Dit deel was wat mij betreft wel beter als het vorige deel. Episode VIII vond ik echt oprecht tegenvallen. Daar had ik veel meer van verwacht en ik miste een beetje het Star Wars gevoel. Precies het tegenovergestelde als ik had bij Episode VII. Daar werd ik echt heel blij van en kreeg ik echt het nostalgische Star Wars gevoel van. Dat gevoel had ik bij dit deel wel weer, maar een stuk minder. Het viel voor de afsluiting van negen delen toch wat tegen. Ik had er meer van verwacht. Het was leuk om veel van de oude karakters nogmaals te zien, maar ze hadden een beter afscheid verdiend.

De stukken met Poe en Finn zijn me eigenlijk niet eens echt bijgebleven. Dat zegt denk ik ook wel wat. De enige verhaallijn waar ik echt iets mee had was die van Kylo Ren oftewel Ben Solo. Terwijl ik die in het vorige deel juist iets minder vond.

Misschien moet ik alle films weer achter elkaar kijken. Wie weet komt hij dan beter tot zijn recht. Binnenkort maar weer eens een Star Wars marathon inplannen.

Cijfer: 7 Niet slecht, maar kan beter

bron afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.