Fijne filmmeneer: Ewan McGregor

on

Deze week staat natuurlijk alles in het teken van de nieuwe Star Wars-film. Maar Star Wars staat nu niet echt bekend om zijn fijne filmmeneren. De nieuwe film heb ik nog niet gezien (gaat hopelijk nog wel deze week lukken), daarom lastig om daar een fijne filmmeneer uit te kiezen. Dus dan maar een acteur uit een van de andere delen. Episode I, II en III hebben wat mij betreft niet veel positieve punten, maar onze fijne filmmeneer van de week, Ewan McGregor, is een uitzondering.  

ewan

Naam: Ewan Gordon McGregor
Geboortedatum: 31 maart 1971
Burgerlijke staat: Getrouwd

De man met de charmante lach en het meest sexy accent aller tijden! Ik smelt altijd als hij begint te praten. In interviews vind ik hem ook altijd super sympathiek en leuk overkomen. Een tijdje geleden zat hij nog op de bank bij Graham Norton en dat is geen straf om naar te kijken!

In Episode I, II en III van Star Wars speelt Ewan Obi-Wan Kenobi. Persoonlijk vond ik hem een van de weinige leuke karakters in deze films. Anakin Skywalker (Hayden Christensen) vond ik nogal een tegenvaller. Maar Star Wars is zeker niet het enige waar we hem van kennen.

ewan smile
Gezellig lachebekje 😀
ewan-mcgregor-obi-wan-kenobi
Als Obi-Wan
pic_journey_long-way-round_1
Op reis met de motor

Volgens IMDb heeft hij ondertussen al 72 rollen gespeeld. Ik heb ze dus lang niet allemaal gezien, maar mijn favoriet is waarschijnlijk Moulin Rouge!. Ik vind dat gewoon een heerlijke film. En Ewan zingt ook niet eens onaardig…

In 2017 zal hij te zien zijn in Beauty and the Beast als Lumiere. Daar kijk ik erg naar uit! Belle en het Beest was altijd een van mijn favoriete Disney-films. Dus hopelijk maken ze er iets moois van!

Wil je Ewan eens van een hele andere kant bekijken? Hij heeft twee keer een programma gemaakt waarbij hij samen met een vriend op de motor een hele lange tocht maakte. Was echt heel leuk om te zien en hij is duidelijk motorgek. De eerste serie heette The Long Way Round en de tweede The Long Way Down. Die laatste ging voor een groot gedeelte door Afrika. Echt een aanrader!

Nutteloos feitje: Voormalig kamergenoot van Jude Law. Ze zijn nog steeds goede vrienden.

Bron: afb.1, afb. 2, afb. 3, afb. 4

4 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Sweet Movies schreef:

    Ik ben het hier helemaal mee eens! 😉 Anakin, of nou ja Hayden, heeft wat mij betreft episode 1 – 3 verpest. Wat kan die kerel slecht acteren. Al moet ik zeggen dat ik Han Solo toch wel een fijne filmmeneer vindt, dit niet zo zeer vanwege zijn looks maar hoe hij is. Maarja, daar gaat het hier natuurlijk niet om. 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.