Review: The Hunger Games-Mockingjay part 2

on

Eergisteren ben ik naar het laatste deel van The Hunger Games geweest: Mockingjay part 2. Met een oud-collega heb ik alle delen gezien en nu dus ook samen naar het laatste deel.

hunger games 2

Allereerst wil ik even kwijt dat ik het belachelijk vind dat het laatste deel in eens in 3d is! Ik heb al niets met 3d en ook bij deze film heeft het geen enkele toegevoegde waarde. Helaas had ik niet de optie om hem gewoon in 2d te bekijken, dus toch maar weer met zo’n stom brilletje opgezet…

Vaak vind ik boekverfilmingen tegenvallen, maar The Hunger Games is daar een positieve uitzondering op. Wel vind ik nog steeds dat Peeta niet goed gecast is. Die jongen past gewoon niet in die rol en er is geen chemie tussen hem en Katniss. Blijft eeuwig zonde, want de rest is wel goed gedaan. Mijn favoriete karater is nog steeds Finnick.

Het verhaal: Het is een zwaar gevecht geweest, maar nu nadert het einde. Kan Katniss het Capitool en Snow nu echt omverwerpen? Kan ze de districten verenigen? Dat is lastiger dan het lijkt. President Coin wil haar niet aan de frontlinie, het hele Capitool ligt vol met vallen en Peeta is niet zichzelf nadat hij gevangen is geweest. Katniss wil uiteraard vooraan in de strijd meedoen en ze smeed haar eigen plan en deelt dit met Gale. Uiteindelijk komen ze toch midden in de strijd en dan begint het spektakel. Samen met Gale, Peeta, Finnick en wat andere rebellen gaan ze op weg naar het paleis van Snow

Ik heb er weer van genoten en ik moet zeggen dat ik het jammer vind dat de franchise nu voorbij is. Hopelijk snel weer een nieuwe serie om te volgen…!

Cijfer: 7,5 (halve punt aftrek vanwege 3d)

 

Bron afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.