#soundtrackzondag: Guardians of the Galaxy

De soundtrack van een film is misschien wel net zo belangrijk als de acteurs die erin spelen. Een soundtrack geeft een film een bepaalde sfeer en neemt je mee in de wereld die je voor je ziet. Er zijn zovéél goede soundtracks. Iedere zondag licht ik er eentje uit.

In de trailer van deze film zaten al een paar super gave nummers. Ik was dan ook erg benieuwd naar de soundtrack van de film zelf. En die is me zeker niet tegen gevallen. Fijne 80’ies muziek waar je haast niet stil van kunt blijven zitten. Deze week de muziek uit Guardians of the Galaxy.

De hoofdrolspeler van de film, Peter Quill (gespeeld door Chris Pratt), krijgt van zieke moeder een cassettebandje met muziek. De cd in de winkel ziet er ook uit als dat cassettebandje, erg leuk gedaan. De cd telt 12 nummers die (bijna) allemaal in de film terugkomen. Nummer 1 is al meteen een fijne binnenkomer, dit nummer was eerder al in de trailer te horen. Nummer 2 en 3 zijn net zo fijn en dat geldt eigenlijk wel voor de hele soundtrack. De cd bestaat uit een mix van wat ruigere/snellere nummers en zoete dansnummers, allemaal passend binnen de bijzondere wereld uit de film zelf.

Persoonlijk vond ik het jammer dat nummer 3 van de cd ‘Spirit In The Sky’ van Norman Greenbaum niet terug komt in de film. Hij past wel perfect tussen de andere liedjes op de cd.

Oh en deze blijft leuk!

Favoriete nummer(s): Ik kies er twee, Hooked On A Feeling van Blue Swede en Come And Get Your Love van Redbone (die van die toffe dans scene aan het begin van de film!).

Een toffe soundtrack bij een toffe film, het past helemaal. Deze Awesome Mix Vol. 1 mag als filmliefhebber eigenlijk niet in je collectie ontbreken. Guardians of the Galaxy komt 17 december uit op dvd. Tot die tijd zullen we het even met de muziek alleen moeten doen. Hierbij de link naar de Spotify lijst, veel plezier met luisteren!

 

Miron

5 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.