#soundtrackzondag: Top 3 soundtracks 2014

De soundtrack van een film is misschien wel net zo belangrijk als de acteurs die erin spelen. Een soundtrack geeft een film een bepaalde sfeer en neemt je mee in de wereld die je voor je ziet. Dit is de laatste soundtrackzondag van 2014 en ik deel graag mijn 3 favorieten van afgelopen jaar.

#3 The Lion King – Legacy Collection

Walt Disney Records maakt in 2014 bekend een nieuwe serie cd’s uit te brengen. Een serie bestaande uit 12 cd’s met muziek van 11 films en een cd over het jubileum van Disneyland zelf. De eerste uit de serie werd in juni uitgebracht: The Legacy Collection –  The Lion King.

De soundtrack van The Lion King was natuurlijk altijd al top. The Legacy Collection bestaat uit twee cd’s met daarop de bekende nummers én nog nooit eerder gepubliceerd materiaal. De artwork van het hoesje en het boek zijn ook zo gaaf.

Dit jaar zijn ook de cd’s van Mary Poppins, Sleeping Beauty en The Little Mermaid uitgebracht. Voor 2015 staan er ook een hoop leuke titels klaar, ik kan niet wachten!

Klik hier voor The Lion King – Legacy Collection op Spotify.

 

#2 Guardians of the Galaxy

Guardians of the GalaxyDeze zomer was er een nieuwe Marvel-film in de bioscoop te zien: Guardians of the Galaxy. Spannend, want deze karakters hadden we nog niet eerder in filmvorm gezien. De film werd en succes. En hoe! De soundtrack is ook net zo leuk en heeft mij positief verrast. De soundtrack heeft een bepaalde feel en past super goed in het beeld van de film. Stoer, maar toch een beetje gek.

Over deze toffe soundtrack schreef ik eerder al een review, je kunt ‘m hier teruglezen. Je vindt hier ook de link naar Spotify.

 

#1 How To Train Your Dragon 2

Ik ben bij mezelf nagegaan naar welke soundtrack ik dit jaar het meeste uitkeek. Degene die het meteen in me op kwam, staat op nummer 1: de soundtrack van How To Train Your Dragon 2.

Ik kocht het eerste deel ooit op dvd en had er eigenlijk geen verwachtingen over. Ik vind niet alle animatiefilms van Dreamworks even goed. Maar het verhaal was leuk om te kijken en ook na het horen van de muziek was ik toch wel een beetje hooked. Het wachten op deel 2 duurde dan ook wel een tijdje. Maar het was zeker het wachten waard kan ik je vertellen. De sfeer uit film 1 is weer helemaal terug en dat voelt oud en vertrouwd. De soundtracks van How To Train Your Dragon 1 en 2 zijn geschreven door John Powell. Over hem later meer, want hij maakt veel moois!

Gaat dat luisteren op Spotify zou ik zeggen. Dit is een van mijn favoriete nummers van de cd:

En natuurlijk zijn er een heleboel andere soundtracks dit jaar uitgekomen, die echt het luisteren waard zijn. Wat dacht je van Frozen natuurlijk, Interstellar, The Grand Budapest Hotel of Gone Girl? Ik ben benieuwd hoe de films in 2015 gaan klinken, ik houd je op de hoogte!

Fijne soundtrackzondag!

 

Miron

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.