The Hunger Games verslaving

Nog voordat er sprake was van een film leende ik het boek ‘De Hongerspelen’ van mijn oud-collegaatje Henriëtte. Ik was meteen verslaafd en ben met onmiddellijk naar de winkel gerend om alle drie de delen te kopen. Ik heb ze in een ruk uitgelezen. Toen bekend werd dat de boeken zouden worden verfilmd spraken we af om alle films samen te bezoeken. Zo zien we elkaar nog eens en kunnen we meteen lekker bijkletsen (natuurlijk niet onder de film, want dat zou asociaal zijn).

hunger gamesGisteren zijn we naar deel 3, Mockingjay Part 1, geweest. Na alle trailers keek ik al helemaal uit naar de film en ik werd niet teleurgesteld. De film kwam misschien een beetje langzaam op gang, maar daarna was het weer ouderwets genieten. Katniss is ondertussen in District 13 beland en Peeta zit nog vast in The Capitol.

De revolutie is van start en Katniss moet een belangrijke keuze maken. Wordt ze het gezicht van de revolutie tegen president Snow (the Mockingjay) of durft ze het niet aan na alles wat ze heeft meegemaakt?

Gelukkig zijn Gale en Finnick ook weer van de partij. Want laten we eerlijk zijn het oog wil ook wat! Ook de nieuwe karakters die in deze film worden geïntroduceerd zijn erg goed gecast. Vooral Julienne Moore als president Coin is erg goed!

Pas op, er is een groot nadeel aan deze film! Je moet namelijk nog een jaar wachten op het volgende deel en dat is dan de laatste! Dat wordt afkicken… Misschien toch maar weer eens de boeken uit de kast pakken? Voor degene die de film nog niet gezien hebben, hierbij nog een keer de trailer om in de stemming te komen.

Marieke

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.