Fijne Filmmeneer: Orlando Bloom

Jeej! Het is weer woensdag en dus weer tijd voor een fijne filmmeneer. Deze week gaat de eer naar Orlando Bloom. Met de nieuwe Hobbitfilm in aantocht kunnen we natuurlijk niet om hem heen.

Met hem willen we best een beschuitje eten…

Naam: Orlando Jonathan Blanchard Bloom
Geboortedatum: 13 januari 1977
Burgerlijke staat: Gescheiden (dus er zijn weer kansen)

De wereld leerde hem kennen als Legolas de knappe elf uit The Lord of the Rings. Met zijn lange blonde lokken en blauwe ogen stal hij vele harten. Later bleek dat hij in het echte leven helemaal niet blond is en eigenlijk bruine ogen heeft. Maar dat mocht de pret niet drukken, want ook dan zag hij er zeker niet verkeerd uit! Dat werd al gauw duidelijk toen hij Will Turner speelde in Pirates of the Caribean.

Met stip onze favoriete elf ooit!
Bruine ogen, blauwe ogen, wat kan ons het schelen!
Ook Helen was niet bestand tegen zijn charmes… en terecht!

Het mag eigenlijk een wonder heten dat Orlando zoveel actierollen heeft gespeeld. Hij heeft namelijk ooit zijn rug gebroken en het was de vraag of hij ooit nog zou lopen. Gelukkig voor ons (en natuurlijk voor hem) is het allemaal goedgekomen!

Met de komst van de Hobbitfilms is hij weer even terug in zijn iconische rol als Legolas. Nog even extra genieten nu de laatste film er aan komt. Er gaan trouwens ook geruchten dat hij weer mee speelt in de nieuwe Piratesfilm. Even duimen dus!

 

Marieke

Bronnen: afb. 1afb. 2, afb. 3, afb. 4

6 reacties Voeg uw reactie toe

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.