Fijne filmmeneer: Eric Bana

Pas was ik Troy weer eens aan het kijken. Daarna wist ik meteen wie er de volgende fijne filmmeneer zou worden, namelijk Eric Bana. 

eric-bana

Naam: Eric Banadinovic (blij dat hij het heeft afgekort)
Geboortedatum: 9 augustus 1968
Burgerlijke staat: Getrouwd

De eerste keer dat ik Troy ooit keek zat ik nog volledig in de Orlando Bloom-fase en had ik nauwelijks oog voor de andere mannen in de film. Maar toen ik hem later weer keek realiseerde ik me dat ik Eric Bana in die film eigenlijk veel leuker vond (sorry Orlando). In het echt is hij nog leuker, want dan heeft hij ook nog een Aussie-accent. Daar heb ik dus echt een zwak voor!

eric-bana-2
Het is bijna of hij door je heen kijkt
eric-bana-troy
Hallo prins Hektor!
eric-bana-3
Dat grijs misstaat hem ook niet

Het lijstje met films waarin Eric heeft gespeeld, is op zijn zachts gezegd nogal afwisselend. Naast zijn rol in het epische Troy, speelde hij in de romantische film The Time Travellers Wife, maar ook in het waargebeurde Munich. Verder was hij te zien in Star Trek, Black Hawk Down en The Other Boleyn Girl. Vorig jaar liet hij zich na al zijn serieuze rollen eens van een andere kant zien in de Netflix-film Special Correspondents met Ricky Gervais.

Het is duidelijk meneer Bana is van alle markten thuis! Dit jaar is hij te zien als Uther Pendragon in de nieuwe King Arthur-film van Guy Ritchie. Stiekem ben ik wel heel erg benieuwd naar deze film.

Nutteloos feitje: Hij is zijn carrière begonnen als komiek. Hij had zelfs zijn eigen comedyshow in Australië

Bronnen: afb. 1, afb. 2, afb. 3, afb. 4

4 reacties Voeg uw reactie toe

  1. ricardo schreef:

    Inderdaad een fijne meneer, die leuke afwisselende rollen speelt!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.