Netflixtip: The Danish Girl

on

Als je een film kijkt met een bepaalde acteur dan krijg je meteen zijn andere films hoog in je lijst. Zo keek ik pas Suite Française en meteen kwamen ook The King’s Garden, Our Souls at Night en The Danish Girl naar voren. De eerste drie heb ik al als tip gedeeld, nu ook The Danish Girl. Die waarschijnlijk ook meteen de beste van de vier is.

Oh en de acteur die in alle vier de films speelt is overigens de beste Belgische acteur van het moment Matthias Schoenaerts. In alle vier de films speelt hij een totaal andere rol, maar stuk voor stuk goed. Zijn rol in The Danish Girl is wel een stuk kleiner, maar het draait dan ook niet om hem. In deze film draait het allemaal om het karakter van Eddie Redmayne.

De film gaat over kunstenaar Einar Wegener. Hij heeft zich altijd anders gevoeld. Hij is niet zoals andere mannen. Als hij voor de grap zich een avond als vrouw verkleed merkt hij dat hij dat eigenlijk veel liever wil zijn, een vrouw. Alles behalve makkelijk en zeker in die tijd. Zijn vrouw Gerda probeert hem te steunen, maar dat is niet altijd even simpel. Al snel is wil Einar liever Lili zijn dan de man waar hij voor zijn gevoel in gevangen zit. Gerda heeft het gevoel haar man te verliezen, maar wil hem ook niet afvallen.

Samen gaan ze op zoek naar een oplossing, een manier om ervoor te zorgen dat hij een “normaal” leven kan leiden. Op een dag komen ze een dokter tegen die aangeeft dat hij een vrouw van hem kan maken. Zo werd Einar een van de eerste transgenders.

De film is losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal en is zeker de moeite waard om te kijken!

Bron afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.