Netflixtip: Our Souls at Night

on

Sinds gisteren staat er weer een nieuwe film op Netflix. Our Souls at Night is een Netflix Original en dus alleen op Netflix te bekijken. Ik moet toegeven dat ik niet echt hoge verwachtingen had van de film, maar vanwege de hoofdrolspelers was ik toch benieuwd.

Toen ik las waar de film over ging was ik niet meteen heel enthousiast. Het klonk mij wat vreemd in de oren. Toch was ik benieuwd en heb ik de film aangezet. En eigenlijk was ik positief verrast. Met acteurs als Robert Redford en Jane Fonda kan dat natuurlijk ook bijna niet anders.

Het verhaal draait om Addie (Jane Fonda) en Louis (Robert Redford). Beide zijn ze een aantal jaar geleden hun partner verloren en voelen ze zich eenzaam. Op een avond klopt Addie bij Louis aan met een vreemd verzoek. Kunnen ze niet samen slapen, want in de nachten is de eenzaamheid het ergst. En met slapen bedoeld ze ook echt slapen. Geen rare bijbedoelingen. Gewoon gezellig kletsen tot ze in slaap vallen.

Louis is niet meteen overtuigd, maar besluit het toch te proberen. Het blijkt voor beide een succes en ze groeien naar elkaar toe. De gesprekken tussen de twee geven je een inzicht in het leven dat ze geleid hebben. Beide hebben ook kinderen. Louis heeft een dochter Holly die je slechts een keer ziet in de film en Addie heeft een zoon Gene (Matthias Schoenaerts) die zelf nogal wat problemen heeft. Het is voor hem niet makkelijk om zijn zoontje groot te brengen. Die problemen hebben ook invloed op Addie en Louis.

Al met al is het eigenlijk een zeer simpel verhaal, maar wel mooi verteld. Af en toe gaat het misschien iets te langzaam. Toch hield ik wel een goed gevoel over aan deze film.

Bron afbeelding

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.