Netfilxtip: The King’s Garden

Een kostuumdramaatje op zijn tijd kan best leuk zijn vind ik. Als je er net als ik van houdt is The Kings Garden zeker een aanrader. Buiten Nederland, België en Frankrijk heet de film overigens A Little Chaos. Wat daar de reden van is weet ik niet… Het grootste deel van de cast is trouwens Brits. Wat ik zelf wel een verademing vind. 

Deze film is gemaakt door de fantastische (en helaas veel te vroeg overleden) Alan Rickman. Dat alleen al is een reden om de film te bekijken. De cast mag je met recht een sterrencast noemen, want naast Alan doen ook Kate Winslet, Stanley Tucci en Matthias Schoenaerts mee in de film.

Het verhaal van de film is eigenlijk simpel. Koning Lodewijk XIV van Frankrijk (Alan Rickman) wil dat het kasteel van Versailles wordt verfraaid met de mooiste tuin ooit. Hij stelt André LeNotre (Matthias Schoenaerts) aan om dit voor hem te gaan regelen. Hij op zijn beurt moet weer iemand vinden die dit samen met hem kan realiseren. Hij komt uit bij de ambitieuze Sabine De Barra (Kate Winslet).

Het is een vrij rustige film, maar soms is dat ook wel eens prettig tussen al het geweld van tegenwoordig. Helemaal realistisch is de film niet. Vrouwen zouden in die tijd (helaas) nooit zo’n functie kunnen krijgen. Ze werden geacht mooi te zijn en voor de kinderen te zorgen. Verder was LeNotre in het echte leven veel ouder dan de koning, maar kniesoor die daar op let 😉 Misschien dus niet helemaal realistisch, maar wel gewoon een lekkere film om weg te kijken.

Bron afbeelding

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.