Jeugdsentiment – Breaker High

Elke tiende van de maand besteed ik aandacht aan een serie of film uit de goede oude tijd. Oftewel jeugdsentiment. De eerste was Heartbreak High, de tweede was Sweet Valley High en nu is het tijd voor de derde in de serie. Ik dacht laten we nog even in de High School vibe blijven. Deze maand staat Breaker High in the picture.

Net als vele jeugdseries ging ook deze over een High School. Toch was deze net ietsje anders dan andere, want het speelde zich namelijk af op een cruiseschip. Elke keer waren ze weer op weg naar een ander oord. Het was overigens wel een zooitje aan boord. Er ging elke aflevering wel iets mis. In mijn herinnering hadden ze vrij weinig les en waren ze vooral aan het klieren, de weg kwijt aan wal of aan het basketballen. Misschien viel dat wel mee, maar zo zit het in mijn herinnering.

Geloof het of niet Ryan Gosling speelde een van zijn eerste rollen in deze serie. En hij was toentertijd zeker niet mijn favoriet. Ik vond hem zelfs behoorlijk irritant. Zijn karakter Sean Hanlon maakte er een sport van om iedereen voor gek te zetten. Daar hou ik nu eenmaal niet zo van. Ter verdediging ik wist natuurlijk ook niet dat hij zo goed zou opdrogen 😉

Ryan was trouwens niet de enige die zijn doorbraak in deze serie had. Ook Terri Conn die later een vaste rol had in As the World Turns speelde een rol in de serie. Zij speelde nogal een verwent nest. Ook van haar was ik niet specifiek fan. Wie ik wel super leuk vond was Max. Van de acteur die hem speelde heb ik overigens nooit meer wat gezien of gehoord.

Weer even je geheugen opfrissen? Kijk dan aflevering 1 hieronder!

Het is overigens wel duidelijk dat als je deze serie nu terugkijkt het best een beetje pijn doet aan je ogen en het acteerwerk verre van briljant was, maar stiekem word ik er wel blij van. Da’s jeugdsentiment!

Bronnen: afb. 1 afb. 2, afb. 3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.