Jeugdsentiment: Heartbreak High

Als je het over jeugdsentiment hebt is de eerste TV-serie die bij mij op komt Heartbreak High. Deze Australische serie over een High School werd in de jaren 90 door de VPRO uitgezonden op Nederland 3 en was met stip mijn favoriete serie!

Als tiener was ik hier echt verslaafd aan. Elke middag uit school voor de buis. De serie was vrij realistisch (in tegenstelling tot andere series). Het liet echt de problemen van de jongeren zien. Van discriminatie tot drugsproblemen, alles kwam langs. Toch werd het niet vervelend of belerend. Ze lieten gewoon zien hoe de jongeren in de serie er mee omgingen.

Ligt het trouwens aan mij of zijn er tegenwoordig alleen nog maar Nederlandse of nagesynchroniseerde series rond dat tijdstip? Eeuwig zonde! Ik heb mijn halve Engels aan series als Heartbreak High te danken. In die tijd had ik misschien zelfs wel een Australisch accent…

De serie was eigenlijk een spin-off van een Australische film The Heartbreak Kid. De film heb ik nooit gezien en volgens mij was de serie ook een veel groter succes. Tot op de dag van vandaag ken ik nog vele namen uit de serie. Het koppel van de show was natuurlijk Drazic en Anita! Wie kent ze niet. Hij de Bad Guy, zij de Good Girl. Dat levert geheid vuurwerk op natuurlijk. Wie ik ook super tof vond was Jodie. Lekker stoer wijf, maar met een klein hartje. Trouwens niet alleen de leerlingen werden gevolgd in de serie, maar ook de docenten. Dit gaf een leuke afwisseling.

Hoe fijn zou het zijn als deze serie nu gewoon op Netfilx zou komen? Ik zou zeker weer gaan kijken! Wist je dat je bij Netflix titels kunt aanvragen? Dus vliegensvlug allemaal naar https://help.netflix.com/nl/titlerequest en Heartbreak High aanvragen! Wie weet kunnen we binnenkort weer genieten van onze favoriete Aussies…

Bronnen: afb. 1, afb. 2, afb. 3

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Gwen schreef:

  Dit is echt een blast from the past! Ik keek het vroeger ook altijd 😀

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Ja hè! Ik kreeg bijna flashbacks toen ik de begintune hoorde 😉 Ik was echt fan vroeger!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.