Jeugdsentiment: Sweet Valley High

Waarschijnlijk hebben jullie gisteren allemaal al gelezen dat Miron Miss Movie helaas verlaat. Ik ga haar natuurlijk wel missen als schrijfmaatje, maar we houden uiteraard contact en zullen zeker nog samen films gaan bezoeken in de toekomst!

Vanaf nu ga ik Miss Movie dus helemaal alleen runnen. Dat leek mij een goed moment om van de toekomst even het verleden in te duiken. Pas schreef ik al een stukje over mijn favoriete jeugdserie Heartbreak High en dat bracht mij op een idee. Vanaf nu zal ik elke 10e van de maand een serie uit de goede oude tijd in het zonnetje zetten. Deze maand is dat Sweet Valley High!

Vaak gaan jeugdseries over scholen en deze was uiteraard geen uitzondering. De serie draaide om de tweelingzussen Jessica en Liz. De ene een echte losbol en de andere een uiterst serieuze student. En dan had je natuurlijk nog de “hunk” van de serie Todd. Dat zet ik expres tussen aanhalingstekens, want wat was dat een sulletje!

Todd en Liz

Natuurlijk beleefde de meiden van allerlei avonturen en hadden ze constant ruzie, want ja ze waren dag en nacht verschil. Jessica wilde vooral feesten en school was wel de laatste plaats waar ze wilde zijn en Liz was de perfecte studente. School stond op nummer 1 en Todd op 2. Eigenlijk was zij de saaie van de twee, maar volgens heerlijk Amerikaans moraal draaide het er altijd op uit dat Liz het juiste deed.

de zusjes

Het was dan ook een hele andere serie dan Heartbreak High. Waar dat realistisch was en taboes niet uit de weg ging, was Sweet Valley High zoetsappig en zat er altijd een boodschap in voor de kindertjes om vooral alles netjes te doen zoals het hoorde, want anders…

Maar eerlijk is eerlijk ik vond het vroeger gewoon leuk om naar te kijken, maar als je er nu naar gaat kijken is het wel echt vreselijk slecht.

Ik hoorde pas dat er waarschijnlijk een film gaat komen van de serie. Of ik daar echt op zit te wachten weet ik niet. Al zal ik alleen uit nieuwsgierigheid de film waarschijnlijk al wel willen zien.

Bronnen: Afb. 1, afb. 2, afb. 3

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Gwen schreef:

    Leuk idee, Marieke! Ik keek vroeger ook altijd Sweet Valley High. 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.