De tien beste actrices: Estafette blogathon

De mannen zijn al aan de beurt geweest, maar nu is het tijd voor de dames om te shinen! De Filmkijker heeft na de Beste acteurs “estafette race” nu de Beste Actrices “estafette race” opgezet. Bij de acteurs hadden wij Tom Hardy toegevoegd, maar wie o wie voegen wij toe bij de dames. En ook niet onbelangrijk: Wie gooien we onverbiddelijk uit de lijst!

de-filmkijker-de-tien-beste-actrices-estafette-race-e1476007746195

Het idee
De Filmkijker heeft een lijst gemaakt met zijn tien favoriete actrices. Hij heeft daarna het stokje doorgegeven aan een volgende blogger. Deze blogger moet één actrice van de lijst halen (dat is een verplichting), vertellen waarom deze actrice de lijst moet verlaten en door wie deze vervangen wordt. Uiteraard moet ook onderbouwd worden waarom deze actrice wel een plekje in de top tien verdiend. Aan het einde van de post geeft deze blogger het stokje weer over aan een volgende en zo kan de estafette een tijdje doorgaan.

Inmiddels hebben deze bloggers het estafettestokje al gehad: Screendependent, Fresh Bananaz, Be Cool, Soda Pop, Reviews & Roses, Sim’s Cup Of TeaMcurl en als laatste Ricardo van Readalong. Hij gaf het stokje aan ons door. Super leuk! Maar ja toen begon de keuzestress… Maar maak je geen zorgen we zijn eruit gekomen 😉

De regels:
– Wanneer een blogger de update publiceert en jou het stokje overhandigt heb je precies een week om jouw update van de lijst te plaatsen (het liefst zo snel mogelijk natuurlijk, het is per slot van rekening een race). Lukt dit niet, dan ben je gediskwalificeerd en moet een andere blogger worden genomineerd.
– Gebruik het logo van deze estafette race in je post en link naar dit bericht. Ik blijf deze updaten zodat je alle gerelateerde artikelen kan vinden (een link naar het artikel van degene wie je het stokje kreeg is overigens ook makkelijk voor je lezers). – Je kan alleen een artikel plaatsen als je daadwerkelijk gekozen bent als de volgende in de race.

De blijvertjes:
audrey-hepburn
Audrey Hepburn
God zij dank staat Audrey er nog in! Dit is echt een filmicoon. Ze heeft prachtige rollen gespeeld en met films als Roman Holiday en Breakfast at Tiffany’s is ze niet uit de top 10 weg te denken. En met haar Nederlandse achtergrond kunnen we haar toch ook niet met goed fatsoen uit deze lijst gooien. Vast een waarschuwing voor de volgenden in de estafette als je Audrey eruit gooit zijn wij zwaar teleurgesteld in je ;).

Onze favoriet: Roman Holiday

maggie-smithMaggie Smith
Als grote Harry Potter fans durven wij het niet in ons hoofd te halen Maggie te verwijderen. Natuurlijk kennen we haar ook van Dowton Abbey, The Best Exotic Marigold Hotel, Sister Act en vele andere fantastische rollen. Echt een Grand Dame van het witte doek.

Onze favoriet: Harry Potter and the Sorcerer’s Stone

cate-blanchetCate Blanchett
Wat een prachtige vrouw is dat. Om haar kun je echt niet heen met rollen in films als: The Curious Case of Benjamin Button, The Lord of the Rings, The Hobbit, Blue Jasmine, Elizabeth en volgend jaar ook in Thor. Wij zijn nu al benieuwd naar die rol!

Onze favoriet: Lord of the Rings, The Fellowship of the Ring

natalie-portmanNatalie Portman
Dit vonden wij nu echt een goede toevoeging. Erg goede actrice. Wij waren erg onder de indruk van haar prestatie in Black Swan. We vonden haar ook erg leuk in de Thor-reeks. Star Wars vonden we een iets mindere rol, maar dat lag meer aan de dialoog dan aan haar. Nu speelt ze de iconische Jackie Kennedy in Jackie. Ze heeft in ieder geval de looks!

Onze favoriet: Thor

amy-adamsAmy Adams
Amy is een hele goede actrice met een paar hele sterke rollen. Even een paar bekende films waar mevrouw in zat: American Hustle, Man of Steel en Batman vs. Superman. In 2018 komt er kennelijk een vervolg van Enchanted, Disenchanted. Hadden wij nog niets over gehoord, maar nu zijn we wel benieuwd…

Onze favoriet: Als Disneyliefhebbers is dat stiekem toch Enchanted

jennifer-lawrence-1Jennifer Lawrence
Ze heeft met de hakken over de sloot de volgende ronde gehaald. Maar ja, eigenlijk kun je niet om haar heen. Ze speelde in grote filmfranchises als The Hunger Games en X-men, maar ook in Oscarwaardige films als Silver Linings Playbook en American Hustle. Voor Silver Linings won ze zelf een Oscar. Geen misselijk C.V. als je bedenkt dat ze pas 26 jaar is! Dus Lucky Jen!

Onze favoriet: The Hunger Games

julianne-mooreJulianne Moore
Ze heeft natuurlijk niet voor niets een Oscar gewonnen afgelopen jaar. Helaas hebben we Still Alice nog niet gezien, maar hij staat zeker op ons lijstje. We hebben haar natuurlijk wel in andere films gezien. Denk bijvoorbeeld aan: The Hunger Games, The Forgotten, Magnolia en The Big Lebowski.

Onze favoriet: Crazy, Stupid, Love

KateWinslet oscarKate Winslet
Top actrice! Is ook niet voor niets een van de weinige fijne filmmevrouwen bij ons geweest.  Natuurlijk kennen we haar van Titanic, maar ze heeft veel meer fantastische rollen gespeeld zoals: Finding Neverland, The Reader, The Holiday, Sense and Sensibility en laatst in de Divergent-serie.

Onze favoriet: Titanic. Blijft toch nog steeds een van onze favoriete films allertijden. Zeker al meer dan 10x gezien en verveeld nog steeds niet. Echt een guilty pleasure.

diane-keatonDiane Keaton
Ja, als je een rol speelt in de iconische The Godfather-films dan hoor je eigenlijk al thuis in dit rijtje. Dat zijn trouwens echt niet de enige goede rollen van mevrouw Keaton. Denk bijvoorbeeld ook aan: Annie Hall, The First Wives Club en recent The Big Wedding.

Onze favoriet: The Godfather

Wie verlaat de top tien en wie voegen we toe?
De toevoeging was niet zo moeilijk. Daar waren we eigenlijk vrij vlot uit. Over de te verwijderende naam moesten we iets langer nadenken, maar ook dat duurde niet al te lang. Al met al was het makkelijker dan bij de heren.

De grote verliezer:
tilda-swinton
Tilda Swinton
We waren het er beide over eens dat we eigenlijk gewoon echt helemaal niets met deze actrice hebben. We realiseren ons dat ze al een keer eerder uit de lijst is gehaald en weer terug is gekomen, maar voor ons hoort ze er niet bij. De enige film die we met haar hebben gezien is Narnia. Nu was dat best goed, maar om iemand op die basis in de lijst te zetten… Waarschijnlijk heeft ze fantastische rollen neergezet, maar wij hebben ze niet gezien en hebben er eigenlijk ook nog geen behoefte aan gehad. Oftewel bye bye Tilda! Wie weet kom je bij een ander weer terug…

Onze toevoeging:
emma-stoneEmma Stone
Ze was zo leuk in Crazy, Stupid, Love. Met die rol heeft ze echt ons hart gestolen. Vooral toen ze tegen Ryan Gosling zei: “Seriously, it’s like your photoshopped!” Maar ook in The Help was ze geweldig. Daarnaast speelde ze een rol in de Oscar-winnende film Birdman. Absoluut een actrice waar we nog veel van gaan zien. Binnenkort La La Land waarin ze weer te zien is met Ryan Gosling. Wij zijn benieuwd!

Onze favoriet: Crazy, Stupid, Love

En het stokje geven wij door aan…
Een ander filmblog duo namelijk De protagonisten. Wij zijn erg benieuwd naar jullie toevoeging!

23 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Simone schreef:

  Oh wat leuk dat je Emma Stone hebt toegevoegd… Ik vond haar zo leuk in Gangster Squad!

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Leuk dat je het met onze keuze eens bent! Wij zijn ook erg fan van haar!

   Like

 2. ricardo schreef:

  Bij mij kwam Jennifer Lawrence ook met de hakken over de sloot naar de volgende ronde door. Ik vind haar vaak dezelfde dingen doen.
  Emma Stone is een leuke toevoeging , die brengt net dat beetje meer afwisseling dan mevrouw Hunger Games.

  Fijn dat Diane Keaton mocht blijven!

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Blij dat we je niet teleurgesteld hebben ;). En natuurlijk mocht Diane blijven, vonden wij een zeer goede toevoeging!

   Like

 3. Gwen schreef:

  Ik vind het niet erg om Tilda weer te zien gaan 😉

  Emma is een fijne toevoeging. Ben erg benieuwd naar La La Land!

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Dat kan ik me voorstellen! Je had die keuze natuurlijk niet voor niets gemaakt. 😉 Leuk dat je het ook met onze keuze eens bent!

   Like

 4. De Protagonisten schreef:

  Wij willen er vijf uithalen, mag dat ook 🙂 Jammer dat Tilda eruit is maar Emma is ook wel goed. We kunnen al verklappen dat we die wel laten staan!

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Volgens mij mag dat volgens Nostra’s regels niet. Dat wordt keuzes maken 😉

   Goed om te horen dat Emma in ieder geval de volgende ronde overleefd 😀

   Like

  2. Jessica schreef:

   Ik heb een vermoeden welke jullie weer in de lijst gaan zetten :p

   Geliked door 1 persoon

   1. De Protagonisten schreef:

    Wie weet gaan we wel verrassen 😉

    Like

 5. KVSmiley schreef:

  Tilda Swinton is wat mij betreft een fantastische actrice. Emma Stone is ook nog te jong om al in deze lijst opgenomen te worden, maar goed… daarvoor dient deze race… respect voor je keuze 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Ze is inderdaad nog jong, maar heeft al wel heel wat goede rollen op haar naam staan. Wij denken dat we in de toekomst nog heel veel van haar gaan zien 😉

   Geliked door 1 persoon

 6. Patricia schreef:

  Hoewel jullie mij met deze keuze heel verdrietig hebben gemaakt ben ik wel blij met Emme Stone. Ik vond haar te gek in Irrational Man en Birdman. Maar verdorie, Swinton is zo goed 😦

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Ahhh sorry. We moesten toch een keuze maken. Wij kennen haar gewoon niet goed genoeg. Blij dat je Emma wel een goede toevoeging vindt!

   Like

  2. DeFilmjunk schreef:

   Ik ben het helemaal met je eens, Tilda Swinton is een verdomd getalenteerde actrice! 😛

   Like

 7. Jessica schreef:

  Emma Stone is leuk. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Dat vinden wij ook 😀

   Like

 8. tbouwh schreef:

  Kijk, hier word ik ook blij van! Emma Stone is top. Was stiekem een beetje verliefd op haar in the Amazing Spider-Man 2, en in films als Birdman en Gangster Squad toonde ze zich vooral ook een erg volwassen actrice (zeker voor haar leeftijd). Ik heb kijk enorm uit naar La La Land. Crazy, Stupid Love heb ik nog niet gezien, dus die voeg ik toe aan m’n kijklijst van (inmiddels) 732 titels:);

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Altijd goed om te horen dat we iemand blij hebben kunnen maken! Wij zijn ook erg benieuwd naar La La Land. Die staat ook op onze meterslange kijklijst 😉

   Like

 9. DeFilmjunk schreef:

  Tilda Swinton vind ik een interessante actrice omdat ze zich als een kameleon door het filmlandschap beweegt. Of ze nu in een film van de Coens speelt, of in een razendspannende thriller tegenover George Clooney staat, ze kán het. En Amy Adams en Jennifer Lawrence zijn wat mij de betere actrices van hun generatie 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.