Review: Chasing Mavericks

on

Ik heb echt een ontzettende hekel aan het woord bucketlist, maar als ik er een zou hebben dan zou golfsurfen daar zeker op staan! Wel bij voorkeur in op een warme plek als Hawaii natuurlijk ;). Films die over surfen gaan kijk ik dan ook graag.

Van de week heb ik Chasing Mavericks weer eens gekeken op Netflix. Deze film met Gerard Butler in de hoofdrol speelt zich niet af op het warme Hawaii, maar in de buurt van Santa Cruz. Het verhaal draait om de jonge Jay die per se een Maverick wil surfen. Een Maverick is een golf van meters hoog en levensgevaarlijk als je niet goed getraind bent.

Al jaren kijkt Jay op tegen zijn buurman Frosty, een surfer pur sang. Toen hij nog klein was is Jay in het water gevallen en als Frosty niet langs was gesurft had hij het waarschijnlijk niet overleeft. Vandaag de dag is Jay zelf een fantastische surfer, maar wel op de gemiddelde gewone golven. Niemand geloofd dat Mavericks echt bestaan, maar dan op een ochtend ziet Jay Frosty vertrekken met zijn surfplank en besluit hem te volgen. Hij ontdekt dan dat ze toch bestaan en vraagt Frosty of hij ook mee mag.

In eerste instantie is Frosty niet enthousiast, maar nadat zijn vrouw hem er op wijst dat Jay het ook zonder hem zal gaan doen, met alle gevolgen van dien, besluit hij Jay toch te gaan trainen. Het gaat niet allemaal van een leien dakje, maar er ontstaat wel een mooie band tussen de twee. Zal Jay er op tijd klaar voor zijn om een Maverick te surfen?

Naast het surfverhaal is het ook nog een verhaal over vriendschap en liefde. Chasing Mavericks is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Dit geeft de film nog net even wat extra’s.

Cijfer: 7,5

Bron afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.