Fijne filmmevrouw: Jennifer Lawrence

on

Aangezien het gisteren internationale vrouwendag was vinden wij dat het weer eens tijd is voor een fijne filmmevrouw. Natuurlijk hebben we al een paar dames gehad (Charlize Theron, Mila Kunis en Kate Winslet), maar er zijn nog zoveel meer fantastische actrices. Tijd om er weer eens een in het zonnetje te zetten!

Jennifer Lawrence

Naam: Jennifer Shrader Lawrence
Geboortedatum: 15 augustus 1990
Burgerlijke staat: Waarschijnlijk single

Eigenlijk kent ondertussen iedereen Jennifer Lawrence wel. Ze speelde in grote filmfranchises als The Hunger Games en X-men, maar ook in Oscarwaardige films als Silver Linings Playbook en American Hustle. Voor Silver Linings won ze zelf een Oscar. Geen misselijk C.V. als je bedenkt dat ze pas 25 jaar is!

Haar echte doorbraak kwam met Winter’s Bone waarin ze Ree speelde. Een meisje dat achter haar drugsdealende vader aangaat om haar familie bij elkaar te houden. Voor deze rol werd ze ook genomineerd voor een Oscar en een Golden Globe.

Jennifer Lawrence sexy
Ze kan wel goed zwoel kijken 😉
Jennifer Lawrence hunger
Als Katniss in The Hunger Games
Jennifer Lawrence silver
Samen met Bradley Cooper in Silver Linings

Je kunt eigenlijk niet om haar heen. Elke keer verschijnt ze wel weer ergens op het witte doek en vaak naast Bradley Cooper. De twee hebben al in vier films samen gewerkt, namelijk: Silver Linings Playbook, American Hustle, Serena en Joy. Wij zijn helemaal niet jaloers hoor…

Ook dit jaar was mevrouw weer genomineerd voor een Oscar. Dit keer voor haar rol in Joy. Ondertussen heeft ze al vier Oscarnominaties achter haar naam staan, maar tot nu toe heeft ze er pas een weten te verzilveren. Zou ze volgend jaar weer genomineerd worden?

Nutteloos feitje: Heeft auditie gedaan voor Bella Swan in Twilight, maar verloor van Kirsten Stewart

 

Bronnen: afb. 1, afb. 2, afb. 3afb. 4

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Paul schreef:

    Mooie vrouw! 🙂 En een goede actrice.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.