Mijn Film Alfabet blogathon

Het is weer tijd voor een nieuwe blogathon. Nostra van defilmkijker.com kwam met het leuke idee om een Film Alfabet blogathon te doen. Daar doen wij natuurlijk maar al te graag aan mee! Wil je ook alle andere blogs over dit onderwerp lezen? Nostra houdt alles voor je bij! 

Mijn Film Alfabet

Ik geef toe, ik heb een klein beetje gesmokkeld. Ik heb niet alleen films en acteurs, maar ook series in mijn alfabet gezet. Ik ben nu eenmaal een ontzettende serieliefhebber. I can’t help myself! Sommige letters waren lastiger in te vullen dan anderen. Probeer maar eens iets bij de Q te verzinnen! Bij anderen had ik dan eigenlijk weer teveel opties… Maar uiteindelijk ben ik er uit gekomen. Hierbij mijn alfabet:

27 – 27 dresses
Bij het cijfer twijfelde ik een beetje tussen 27 en 300. Oftewel 27 dresses en de bloederige film 300 met Gerard Butler. Het leek me gezelliger om op een vrolijke noot te beginnen, dus 27 dresses 😉

A – Audrey Hepburn
In mijn ogen een van de leukste, beste en mooiste actrices ooit. Ik vind haar echt fantastisch. Breakfast at Tiffany’s, My Fair Lady, Funny Face… Zoveel leuke en mooie films. Verderop in het alfabet komt er nog een langs…

B – Bradley Cooper
Bradley was een van onze eerste fijne filmmeneren en niet voor niets natuurlijk! Een knappe man en ook nog eens een goede acteur. Wat wil je nog meer!

C – Charmed
Dit blijft een van mijn all-time-favorites! Ik vond deze serie echt heel erg leuk. Het is ook een van de eerste series die ik echt van begin tot einde gevolgd heb. Alleen seizoen 7 was iets minder, maar ach seizoen 8 was weer leuk!

D – Dirty Dancing
Heerlijke feel good film met Patrick Swayze in de hoofdrol. Stiekem wilde iedereen toch zo’n zomerliefde?! Ik ben op vakantie in ieder geval nooit iemand tegengekomen die ook maar enigszins hier aan kon tippen. Toch jammer…

E – Emma Stone
Ik denk dat we haar binnenkort maar eens fijne filmmevrouw moeten maken, want dat verdient ze absoluut. Ik heb ontzettend om haar gelachen in Crazy, Stupid, Love en The Help vond ik echt een prachtige film!

F – Full House
Als je het hebt over jeugdsentiment dan heb je het over Full House. Ik ben gewoon in hetzelfde jaar geboren als Michelle. Dat is zo vreemd als je die afleveringen dan nu terug ziet… Op Netflix zijn nu nieuwe afleveringen en ik vind het weer leuk om naar te kijken!

G – Gilmore Girls
Ik had hier natuurlijk ook Game of Thrones of The Godfather kunnen kiezen, maar dit jaar draaide het bij mij eigenlijk maar om een serie met een G. Gilmore Girls! Ze zijn weer helemaal hot. Op Miss Movie hebben we er ook meerdere malen aandacht aan besteed en we kunnen echt niet wachten op de nieuwe afleveringen. Dus ja dan moet je daar toch voor kiezen… Al is het alleen al vanwege de mooie mannen in de serie (Dean, Jess en Logan).

H – The Hangover
Een van de beste komedies van de afgelopen jaren! Ik heb bijna in mijn broek geplast van het lachen bij die film. De tweede was iets minder, maar de derde was ook weer leuk. Toch kan niets aan deel een tippen!

I – Invictus
Deze film was al eens onderdeel van onze filmruil. Ik vond namelijk dat Miron hem ook echt gezien moest hebben! Prachtige film over het verdeelde Zuid-Afrika dat verenigd wordt door sport (rugby). Prachtige rol van Morgan Freeman als Nelson Mandela.

J – James Bond
Vorig jaar kon je niet om James heen met zijn nieuwe film Spectre. Op Miss Movie werd hij zelfs verkozen tot fijne filmmeneer van het jaar! Dus James hoort helemaal thuis in het alfabet.

K – De Kleine Zeemeermin
Je kunt natuurlijk niet een alfabet maken zonder Disneyfilm. Eigenlijk is Aladdin mijn favoriet, maar de A was al voorzien… Dus dan maar een van de andere klassiekers. Pas heb ik hem nog een keer met een vriendin gekeken en ook als je bijna 30 bent is het nog leuk om te kijken. Al kijk je er in eens wel heel anders naar. Er vallen je hele andere dingen op als toen je klein was!

L – Leonardo DiCaprio
Weet je nog in 1997 toen iedereen verliefd was op een en dezelfde man? Precies die man, Leonardo DiCaprio. Ik was geen uitzondering kan ik je vertellen! Uiteraard was hij eigenlijk veel te oud, maar who cares! Gelukkig bleek Leo meer dan een mooie jongen te zijn. Wat een geweldige acteur is dat! En gelukkig heeft hij nu eindelijk zijn Oscar binnen!

M – Making a Murderer
Ik ben niet zo’n documentairekijkster, maar dit was wel echt heel goed. Wat frustrerend om te zien die beelden. Ik heb zelden zo tegen mijn beeldscherm geschreeuwd!

N – The Notebook
Blijft toch een van de mooiste romantische films. Dat Ryan Gosling de hoofdrol speelt is natuurlijk ook niet heel vervelend. Ook Rachel McAdams is fantastisch in deze film.

O – One Tree Hill
Heerlijke serie om op een regenachtige zondagmiddag te kijken. Ik kon geen genoeg krijgen van de broers Nathan en Lucas Scott. Zij wel van elkaar overigens ;). Elke keer als ik dat nummer van Gavin DeGraw hoor moet ik meteen weer aan de serie denken.

P – Pirates of the Caribbean – Curse of the Black Pearl
Na dat er jaren geen piratenfilms gemaakt waren, was daar in eens Pirates of the Caribbean. Orlando Blooms carrière was net gelanceerd door Lord of the Rings en Johnny Depp speelde de andere hoofdrol. Dat kon natuurlijk niet anders dan een topfilm worden! En dat was het ook. De volgende delen vond ik een stuk minder, maar Curse of the Black Pearl kijk ik nog steeds met heel veel plezier!

Q – John Q
Oké dat begint niet met een Q, maar wat wel? Ik vond John Q echt een onbegrijpelijk verhaal. Dan kun je toch duidelijk zien dat er iets mis is met het Amerikaanse zorgstelsel!

R – Roman Holiday
Dat ik koos voor Roman Holiday heeft alles te maken met het feit dat ik over twee dagen voor drie maanden naar Rome ga! Ik vond het altijd al een mooie film en ik ben gek op Audrey, maar nu heeft de film iets extra speciaals. Dat houdt wel in dat een van onze fijne filmmeneren Ryan Gosling hierdoor geen plaatsje heeft in het alfabet, maar ik ga naar Rome en daar kan zelfs Ryan niets aan veranderen 😀

S – Supernatural
Ahhh mijn ultieme Guilty Pleasure! Ik hoefde geen seconde na te denken wat ik bij de S in zou vullen. Dat moest gewoon Supernatural zijn. Twee broers op demonenjacht met de nodige humor ik ben er dol op!

T – Titanic
Leonardo DiCaprio, need I say more…

U – Up
Mr. Fredriksen, please let me in… Ik hoor het hem nog zeggen. Ik studeerde toen deze film uitkwam in Zweden en was samen met een vriendin naar Göteburg. Uiteraard gingen we daar ook naar de film en dat werd Up. Ik vond het echt een hele leuke en verrassende film.

V – The Vow
De V vond ik eigenlijk een hele moeilijke letter. Ik kwam erachter dat ik maar weinig films heb gezien met een V. Een van de weinige is The Vow. In deze film moet Chaning Tatum zijn vrouw (Rachel McAdams) opnieuw verliefd op hem laten worden, nadat zij haar geheugen is verloren.

W – White Collar
Deze serie draai om de knappe crimineel Neal Caffrey die de FBI gaat helpen. Ik vond dit een hele leuke en sympathieke serie. Echt weer eens iets anders dan alle andere politieseries. Er zat ook leuke humor in. Jammer dat het ondertussen gestopt is.

X – Xena
Ja wat moet je anders kiezen hè ;). Ik had natuurlijk voor de X-files kunnen gaan, maar dat vond ik eerlijk gezegd niet zo heel leuk. X-men daarentegen vind ik wel heel leuk, maar dat vond ik zo makkelijk. Na even nadenken kwam ik op Xena. Ik keek dit vroeger best vaak en vond het echt leuk. Ik zag pas weer eens een aflevering en in mijn hoofd was het vroeger toch echt leuker. Toch blijft het een leuke jeugdherinnering!

Y – You Again
Ik kon echt geen andere film bedenken die ik gezien had met een Y. You Again is overigens best een vermakelijke film met onder andere Jamie Lee Curtis en Kirsten Bell. Niet heel hoogstaand, maar er is niks mis met een leuke chickflick op zijn tijd!

Z – Zootopia
Ik kon echt niets bedenken bij de Z. Dus daarom maar de nieuwste Disneyfilm. Ik heb hem zelf nog niet gezien, maar hij schijnt erg leuk te zijn. Dus ik zet hem op mijn What-to-see-lijstje!

 

Zo dat was mijn hele alfabet. Nog best moeilijk kiezen hier en daar, maar volgens mij is het redelijk gelukt. En dat alles tussen de voorbereidingen voor mijn reis naar Rome door. Geen idee hoeveel films ik in Rome ga zien (en of ik überhaupt een film kan vinden die niet is nagesynchroniseerd). Maar ik ga sowieso een keer naar de bios daar, nagesynchroniseerd of niet! Uiteraard zal ik de ervaring met jullie delen 🙂

Arrivederci!

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. De Protagonisten schreef:

  Hahaha die Q is goed bedacht. Wel een goede film trouwens. Bij het zien van Xena kreeg ik spontaan weer kriebels in mijn buik. Daar was ik vroeger echt verliefd op (poeh poeh).

  Ook wel fijn om te zien dat wij niet de enige zijn die geen foto’s hebben 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Paul schreef:

   Daar ben ik nog steeds wel verliefd op hoor 🙂 Nog steeds een mooie vrouw!

   Like

 2. Nostra schreef:

  Hahaha, leuk die afweging tussen 27 Dresses en 300. Misschien moeten ze een crossover film maken 😉

  Hepburn is inderdaad een mooi actrice die echt een iconische look heeft.

  Cooper heeft de laatste jaren zichzelf in de picture gezet

  Leuk om wat nostalgische klassiekers langs te zien komen als Dirty Dancing, Full House en Gilmore Girls. Zelf heb ik alleen de tweede destijds gezien.

  Helemaal met je eens dat The Hangover één van de beste komedies is van de afgelopen jaren.

  Invictus heb ik nog steeds niet gezien, eigenlijk vooral omdat ik niet zo van sportfilms hou. Maar neem aan dat dit gezien de setting toch wel meer is dan alleen sport?

  Making a Murderer was erg goed, mooit dat die op de lijst staat.

  Pirates of the Carribean vond ik de eerste twee films nog leuk, daarna ben ik er eigenlijk mee gestopt…sprak me niet meer aan.

  Roman Holiday! Heerlijke film is dat en helemaal als je daar drie maanden naar toe gaat. Mooie stad.

  Zootopia moet je inderdaad gaan zien, is een aanrader!

  Geliked door 1 persoon

 3. Paul schreef:

  Leuke lijst en veel plezier in Rome!

  Geliked door 1 persoon

 4. Jessica schreef:

  Ik kan mij goed vinden in je lijstje; een aantal overeenkomsten en een aantal die de lijst bijna hadden gehaald. En als ik series had opgenomen in mijn lijstje zouden we nog meer overeenkomsten hebben! One Tree Hill ❤ Charmed ❤ Gilmore Girls ❤ etc. etc :p

  Geliked door 1 persoon

 5. Riinyosa81 schreef:

  Mooie lijst waarbij ik het zelf opvallend veel dat ik veel door jou genoemde series nog niet heb gezien. Veel plezier in Rome.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wilco Born schreef:

  Zootopia! Die had sowieso de Z verdient! Erg goede lijst. The Hangover was inderdaad een erg vermakelijke trilogie, zou leuk zijn als ze er meer van maakten (en die ook leuk waren natuurlijk).

  Geliked door 1 persoon

 7. Daphne schreef:

  Wat grappig, we hebben best veel dezelfde films/acteurs genoemd! Damn, Emma Stone had ik eigenlijk ook moeten noemen, ik vind haar zó tof. Making a Murderer moet ik nog altijd aan beginnen, maar pff, het lijkt me zo zwaar en tragisch allemaal.

  Like

 8. Gwen schreef:

  Veel plezier in Rome! Ik zei net al tegen Cinefille Daphne dat ik Roman Holiday al een tijdje in de kast heb staan. Ga ik binnenkort maar eens kijken, dan waan ik me misschien ook even in Rome 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.