Serie voor de koude winterdagen

Je hebt van die zondagmiddagen dat je geen idee hebt wat je moet doen. Dus je zet de tv maar aan. Bij toeval zapte ik toen over de eerste aflevering van One Tree Hill. Twee knappe, basketballende halfbroers die elkaar niet kunnen luchten of zien. What’s not to like? Helaas was het ineens van de tv verdwenen (of naar een ander tijdstip verplaatst zonder dat ik het wist).

Ik had de serie al een tijd niet meer gezien, tot ik in Zweden ging studeren. Toen bleek dat zowel ik als mijn huisgenootje (nu bloggenootje Emmy) ooit One Tree Hill hadden gevolgd, maar allebei gestopt waren. Tijd om tijdens de koude, donkere uren in Zweden de serie weer op te pakken en wat bleek? Het was nog steeds leuk en ondertussen waren ze al bij seizoen zes. In vijf maanden tijd hebben we ze allemaal gekeken. Intriges genoeg…

De avonturen van Lucas, Nathan, Peyton, Haley en Brooke gaan niet snel vervelen. De serie speelt zich vooral af rond basketbalteam de Tree Hill Ravens. Alles in het leven van Nathan draait om basketbal, maar dan is daar halfbroer Lucas die ook een plekje krijgt in “zijn” team. Dit levert meteen problemen op, vooral als zijn vriendin Peyton Lucas ook nog eens leuk lijkt te vinden (net als haar beste vriendin Brooke, want wat is een tienerserie zonder liefdesdriehoek). Om wraak te nemen neemt Nathan bijles van Haley (de beste vriendin van Lucas) en probeert haar te versieren, maar dat pakt niet helemaal uit zoals hij verwacht. Ondanks alles moeten de twee halfbroers toch samen werken in het team. Kunnen ze een manier vinden? Kijk de serie om het uit te vinden!

Favoriete karakter: Nathan of Lucas? Hmmm… Als ik eerlijk ben was het geen van beide. Eigenlijk was het Jake, ook al was hij geen vast personage in de serie.  Ik klapte zelfs vier keer hysterisch in mijn handen en riep Jake toen hij in eens onverwacht opdook in een aflevering. Dat zegt genoeg denk ik…

Weet je nog niet hoe je de komende winter de koude, donkere dagen moet doorkomen? One Tree Hill is een absolute aanrader, met verrassende karakters en goede verhaallijnen. Ondertussen is de serie gestopt, maar er zijn negen seizoenen dus voorlopig kun je vooruit! Lekker op de bank met een warme kop chocolademelk met slagroom.

Marieke

Bron afbeelding 

4 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.