Netflixtip: West Side Story

Geen idee wat je nu weer moet gaan kijken? Don’t worry ik heb nog wel een leuk idee voor je. Want wat dacht je van West Side Story. Sinds kort is deze klassieker namelijk op Netflix te zien. Natuurlijk moet je als filmliefhebber deze film gezien hebben!

De film speelt zich af in het New York van de jaren 50. De tijd waarin mannen stoer waren, omdat ze met hun vingers knipten, danste en zingend door de straten liepen. Nu zouden ze allemaal keihard uitgelachen  (of in elkaar getimmerd) worden. Maar toen niet, toen waren de Jets en de Sharks de bendes om bang voor te zijn. Als je deze film kijkt is het meteen duidelijk dat tijden veranderen, maar daardoor is het juist zo leuk om te kijken. 

De hoofdrollen in de films zijn weggelegd voor Natalie Wood en Richard Beymer. De film won in 1962 maar liefst 10 Oscars. Dat zegt toch ook wel iets.

Tony & Maria

Het verhaal is eigenlijk Romeo en Julia, maar dan in New York aan het eind van de jaren 50.  Julia heet in deze film Maria en is Puorto Ricaans en Romeo is de Amerikaanse Tony. Tony is onderdeel van de Jets en Maria is het zusje van de leider van de Sharks. Ze ontmoeten elkaar op een feestje en de vonk springt over. Dat kan natuurlijk alleen maar fout gaan. Iedereen werk hen tegen, maar zij zijn er van overtuigd dat liefde alles overwint. Of dat ook zo is moet je natuurlijk zelf gaan bekijken.

De film is alleen vanwege de muziek al het bekijken waard. Zelfs al weet je het niet ken je toch veel van de liedjes al. Denk bijvoorbeeld aan bekende nummers als: I feel pretty, Maria, America en Tonight.

Nog wel een kleine waarschuwing, als je echt een hardgrondige hekel aan musicals hebt kun je misschien beter een andere film kiezen.

Bronnen afb. 1, afb. 2

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Nostra schreef:

  Zag ook dat hij er op stond. Toevallig heb ik ‘m deze zomer in het vliegtuig gezien en heb ik er deze week een recensie van ingepland. Zeker het kijken waard, al zijn die bendes niet zo angstaanjagend als ze nu zijn 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Benieuwd naar je recensie. Ik ga het in de gaten houden! En inderdaad die bendes zijn niet echt angstaanjagend 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.