Waarom Leonardo DiCaprio die Oscar verdient!

Academy_Award_trophyHij heeft ondertussen alles gewonnen, behalve die felbegeerde Oscar. Hoe kan dat? Dit jaar moet het er dan toch echt van komen. Echt, als Leonardo DiCaprio hem weer niet wint, dan neem ik die hele award niet meer serieus. Hij is zo’n goede acteur en had hem eigenlijk al veel eerder moeten krijgen!

De reden dat ik vind dat hij hem verdient is dat je nooit naar Leonardo DiCaprio kijkt als je een film met hem zit te kijken. Je ziet het karakter. In Titanic zie je Jack in Wolf of Wallstreet zie je Jordan. Dat is echt heel erg knap en maar weinig acteurs krijgen dan voor elkaar. Kan zo alleen Al Pacino, Robert DeNiro en Johnny Depp bedenken. Tom Cruise heeft het bijvoorbeeld niet, dan zie ik altijd Tom Cruise. Niks mis mee verder, maar gewoon net niet zo briljant als de eerder genoemde acteurs…leonardo_dicaprio_wolf_of_wall_street

Leonardo werd in 1994 al voor het eerst genomineerd. Toen voor zijn bijrol in What’s Eating Gilbert Grape. Hij had een van de jongste winnaars van een Oscar kunnen worden, maar helaas ging het anders. Tot op de dag van vandaag zijn we nog steeds aan het wachten tot hij het beeldje krijgt en persoonlijk vind ik dit het jaar dat het moet gebeuren! Ik heb The Revenant zelf nog niet gezien, maar ik twijfel er niet aan dat Leonardo weer een topprestatie heeft neergezet. Dus kom maar door met die Oscar!

Eerdere nominaties:
1994 What’s Eating Gilbert Grape
Film waarin Leonardo een jongen speelde met een verstandelijke beperking. Echt ongelofelijk goed gedaan!
2005 The Aviator
Een van de weinige films met DiCaprio die ik niet gezien heb. Maar ongetwijfeld goed gedaan…
2007 Blood Diamond
Prachtige film over een man die verwikkeld raakt in de strijd in Afrika om diamanten. Hij heeft zichzelf een perfect Zuid-Afrikaans accent aangemeten voor de gelegenheid.
2014 Wolf of Wallstreet
Wat moet je daar nu over zeggen. Hij was toch gewoon briljant in deze film. Waarschijnlijk werd er iets te veel gevloekt in de film, want anders heb ik er geen verklaring voor dat hij hem niet gekregen heeft!

En dan nog al die filmrollen waar hij niet eens voor genomineerd is… Van mij had hij hem voor Titanic ook best mogen krijgen! En The Departed was ook zeker niet slecht!

Hij is trouwens niet de eerste acteur die een eeuwigheid moet wachten op zijn eerste Oscar. Al Pacino kreeg hem pas in 1992 en had hem duidelijk ook al veel eerder moeten krijgen. Schande dat die man maar een Oscar heeft. Had er minstens drie moeten hebben! Dus The Academy is wel vaker een beetje de weg kwijt! Nu maar hopen dat ze niet weer een fout maken!

 

Bron afb. 1, afb. 2

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Nostra schreef:

  Ze hebben naar je geluisterd 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Haha inderdaad ;). Ben wel blij dat hij eindelijk heeft gewonnen. Hij verdient hem echt!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.