Fijne filmmeneer: Johnny Depp

on

Thank God It’s Wednesday! Tenminste, dat zeggen wij. Iedere woensdag krijg je van ons een nieuwe fijne filmmeneer, want wat lopen er ook hoop leuke rond. We stonden er zelf een beetje van te kijken dat we hem nog niet eerder fijne filmmeneer hadden gedoopt, maar beter laat dan nooit: Johnny Depp. 

JohnnyDepp2

Naam: John Christopher Depp II
Geboortedatum: 9 juni 1963
Burgerlijke staat: Sinds begin dit jaar samen met Amber Heard (29)

Zijn eerste film staat genoteerd in 1984 en tot voor 2017 staan er al films met hem ingepland. Geen echt kindsterretje, maar sinds 1984  heeft een hoop films op zijn naam geschreven. En als ik zijn lijst doorlees, ken ik er verrassend veel. Met Tim Burton’s Edward Scissorhands (1990) brak hij door en sindsdien is meneer Depp niet meer weg te denken van het witte doek.

 

JohnnyDepp1
Johnny een flinke tijd geleden, maar niet minder verkeerd.
JohnnyDepp3
‘Jack Sparrow, kom ons redden!’
johnny-depp
52? Wij zien het er niet vanaf!

Mijn eerste herinnering aan hem is als Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean. En zo zie ik hem toch altijd wel een beetje. Zijn rollen in Finding Neverland, Chocolat en natuurlijk Charlie and the Chocolatefactory zijn en blijven, naar mijn mening, geniaal. Al blijft hij voor mij altijd een beetje piraat.

Op dit moment is hij te zien in Blak Mass, als crimineel Whitney Bulgur. Niet zijn meest charmante karakter. Wij blijven toch een beetje fan van het baardje en zijn zilveren tanden. 😉

Nutteloos feitje: Johnny is vernoemd naar zijn vader. Op zijn 16e ging hij van school om full-time muzikant te zijn. Bijna gelukt..

Vraag voor jullie: Wat is jullie favoriete film met Johnny Depp?

 

Bron: afb.1, afb. 2, afb. 3, afb. 4

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.