Review: The Intern

Zoals je gister al kon lezen, zat ik in de bioscoop te kijken naar The Intern. Ik heb een review beloofd, dus bij deze. Let op! #spoileralert! 

Voor wie het verhaal nog niet kent: Ben Whittaker is weduwnaar, gepensioneerd en verveelt zich een the-intern1ongeluk. Wanneer hij de flyer met ‘Gezocht: stagiaires’ vind, kost het hem niet lang een beslissing te maken. Hij solliciteert en wordt aangenomen bij het hippe AboutTheFit.com. Daar wordt hij gekoppeld aan Jules Ostin, de oprichtster van het bedrijf en, natuurlijk, een druk-druk-druk-persoon. Op een gegeven moment wordt het haar allemaal even te veel (werk & privé) en wie kan haar hier nu beter bij helpen dan Ben?

Robert de Niro zit helemaal in zijn rol als Ben. Het duurde niet lang of je leeft met hem mee. Het is echt zo’n lieve opa die iedereen wel zou willen. Ook Anna Hathaway zit goed in haar karakter. Een echte girlboss, die goed weet wat ze wil. Haar inspiratie werkt zeker aanstekelijk. De klik tussen Jules en Ben vond ik op sommige momenten alleen net niet. Een beetje nep, te gemaakt. Voor mij werkte het gewoon op sommige momenten niet.

Los van elkaar zijn de personen leuk, maar ik had graag wat meer van ze willen weten. Het blijft een beetje oppervlakkig hier en daar, wat mij betreft. Want waarom was AboutTheFit.com eigenlijk op zoek naar senioren-stagiaires? Met wie ging Jules’ man Matt eigenlijk vreemd? Waarom huilt Becky zo nep? Is het eigenlijk wel weer goedgekomen tussen Jason en Becky?

maxresdefault-4-620x264Aan humor ontbreekt het in de film niet, pluspunt! Vooral Ben’s collega’s Jason, Lewis en Davis zijn stuk voor stuk leuke personages waar je zeker om kunt lachen. Ik denk even aan de scene dat Jules haar moeder per ongeluk een mailtje stuurt, die totaal niet voor haar was bedoeld. De locaties en de aankleding van de scenes vond ik goed en fijn Nancy-Meyers-isch. Top!

Was het een leuke film om te kijken? Ja hoor, helemaal niks mis mee. Maar heeft The Intern aan mijn verwachtingen voldaan? Nee, helaas niet. Er gebeurde teveel, teveel door elkaar, teveel losse lijntjes, teveel personen die even opduiken, maar waar je verder niks meer over te weten komt, teveel hak-op-de-tak voor mijn doen. Misschien heb ik er teveel van gehoopt, maar helemaal geweldig zoals Nancy Meyers eerdere films vind ik ‘m helaas niet.

The Intern ook gezien? Wat vond je ervan?

Bron: afb. 1, afb. 2

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Riinyosa81 schreef:

  Heb hier toch wel van genoten hoor. De vragen die jij hebt over het plot zijn logische kritiekpunten al moet ik zeggen dat deze niet in mij op waren gekomen. Ik vond het trouwens wel opvallend dat ze een mail naar haar moeder hadden gestuurd en dat Ben & Co. de laptop moesten gaan halen. Alsof daarmee het probleem verholpen zou zijn.

  Desalniettemin wel een film die aan mijn verwachtingen voldeed. Eindelijk De Niro weer eens in een acceptabele hoofdrol.

  Like

  1. Miss Movie schreef:

   De Niro deed het inderdaad goed! Ik vond zijn invloed op Davis ook erg leuk om te zien! 😉

   Like

 2. Anne schreef:

  Ook ik heb echt wel van de film genoten! Misschien af en toe een beetje oppervlakkig, maar het is dan ook een komedie. Voor dat genre moet dat wel kunnen vind ik. En inderdaad, fijn om Robert De Niro nog eens in een ‘waardige’ rol te zien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.