#soundtrackzondag: Pitch Perfect

on

De soundtrack van een film is misschien wel net zo belangrijk als de acteurs die erin spelen. Een soundtrack geeft een film een bepaalde sfeer en neemt je mee in de wereld die je voor je ziet. Er zijn zovéél goede soundtracks. Iedere zondag licht ik er eentje uit.

Een goede favoriet van de laatste tijd, deze soundtrack. Sinds ik de dvd in huis heb (eindelijk!) staat de soundtrack ook op repeat.

PitchPerfect2

In Pitch Perfect (2012) volgen we Beca die zich aansluit bij acapella groep The Barden Bellas. Het repetoire van de The Barden Bellas is niet echt up to date en om alle competitie af te kunnen schudden, moet er een hoop gebeuren. Gelukkig heeft Beca genoeg ideeën.

De soundtrack van Pitch Perfect bestaat uit verschillende, bestaande nummers die een acapella-sausje hebben gekregen. Heel herkenbaar dus en dat maakt de soundtrack ook lekker om zo te luisteren. Ik word er in ieder geval heel vrolijk van. Niet ieder nummer vind ik even goed ge-acapella-t, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

De nummers zijn echt gezongen door de acteurs zelf, als ik internet mag geloven in ieder geval. Hoe gaaf is dat! Veel van de acteurs hebben een muzikale achtergrond, dat komt goed van af. Zo is actrice Ester Dean een bekende singer-songwriter en ging Skyler Astin jaren naar Stagedoor Manor.

De soundtrack deed het erg goed en werd in totaal meer dan 3 miljoen keer verkocht. Het nummer ‘Cups’ kent iedereen dan ook wel denk ik.

Favoriete nummer: Riff-Off, fijne mix van allerlei toffe nummers!

Een gaaf filmpje over de making of. Wat een werk moet het instuderen van alle muziek en dans zijn geweest!

Ready to get pitch slapped? Alle nummers vind je hier op Spotify. Fijne soundtrackzondag!

 

ps: Hebben jullie ook zo zin in Pitch Perfect 2?!

Bron: afb. 1

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.