Review: Fifty shades of grey

Nou het heeft even geduurd en volgens mij had ongeveer geheel (vrouwelijk) Nederland de films al gezien, maar ik ben eindelijk naar Fifty Shades of Grey geweest… Nu is natuurlijk de grote vraag, wat vond ik ervan? 

fiftyshadesposterfinal

Fifty Shades is eigenlijk een uit de hand gelopen FanFiction van Twilight en als je dat weet merk je ook echt de overeenkomsten tussen de twee verhalen (schijnt in de boeken nog erger te zijn is me verteld). Even kort het verhaal voor iedereen die net als ik de boeken niet heeft gelezen. Anastasia (Dakota Johnson) is een grijze muis die de grote baas (en tevens miljardair) van een bedrijf moet interviewen, Mr. Grey (Jamie Dornan).  Dit zal haar hele leven op zijn kop zetten. Ze worden verliefd op elkaar en na wat omzwervingen komen ze bij elkaar, dan blijkt dat Christian Grey er een vreemde levensstijl (lees SM met speciaal daarvoor ingerichte kamer) op na houd en graag wil dat Anastasia daarin mee gaat. Een recept voor genoeg drama dus.

Mijn mening:
Laat ik beginnen met te zeggen dat het me niet echt tegenviel. Daarbij moet wel vermeld worden dat ik ook hele lage verwachtingen had bij deze film. Ik vond de film in ieder geval niet echt sexy. Werd er niet bepaald warm van zal ik maar zeggen. Het is wel een leuke film voor een meidenavond uit. Dan is hij wel entertaining. De acteerprestaties vond ik enigszins wisselend. Soms was het goed en af en toe was het wat minder. Het is zeker niet een film die ik gauw nog een keer zou kijken. Ik zal hem niet op dvd gaan kopen! Ga ik deel twee ook kijken? Ach misschien wel gewoon voor een gezellig avondje uit kan het zeker geen kwaad en Jamie Dornan is in ieder geval niet vervelend om naar te kijken.

Cijfer: mager zesje (de soundtrack is overigens wel heel goed!)

 

Marieke

Bron afbeelding

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Filmliefhebber schreef:

    Na alle ophef ben ik wel heel nieuwsgierig naar deze film, maar ik wacht wel even op de DVD.

    Like

  2. Miss Movie schreef:

    Ik was inderdaad ook erg nieuwsgierig, maar je kunt prima op de DVD wachten. Zeker niet een film die je per se in de bios moet zien.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.