#soundtrackzondag: Fifty Shades of Grey

on

De soundtrack van een film is misschien wel net zo belangrijk als de acteurs die erin spelen. Een soundtrack geeft een film een bepaalde sfeer en neemt je mee in de wereld die je voor je ziet. Er zijn zovéél goede soundtracks. Iedere zondag licht ik er eentje uit.

We blijven nog even in stijl deze week en kijken nog één keer naar Fifty Shades of Grey. Daarna zullen we je er niet meer mee lastig vallen ;). Afgelopen week luisterde ik naar de soundtrack en ik vertel je graag wat ik er van vond.

FiftyShadesofGrey

De soundtrack van Fifty Shades of Grey is een verzameling van verschillende (gezongen) nummers. Een mooie mix van oude en jonge artiesten. Over het algemeen vind ik de muziek zwoel en bij vlagen zwaar of drukkend klinken. Precies wat de makers van de film willen hebben, kan ik me voorstellen.

Op de cd vind ik twee instrumentale nummers van Danny Elfman. Het eerste nummer ‘Ana and Christian’ vind ik niet super spannend klinken. Het tweede nummer ‘Did That Hurt?’ spreekt voor mij wat meer. Ik heb de film nog niet gezien, maar de muziek geeft me al wel een goed beeld van de sfeer die er hangt.

Aanraders om te luisteren zijn ook ‘Love Me Like You Do’ van Ellie Goulding en de aangepaste ‘Crazy In Love’ van Beyoncé.

Favoriete nummer: Earned it – The Weeknd

Niet op de soundtrack staat ‘She’s On Fire’ van Bo Saris, zijn nummer is ook in de film te horen. Jammer, want het nummer is best tof!

Wil je meer van de soundtrack horen, hier de link naar Spotify. Fijne soundtrackzondag!
Miron

Bron: afb. 1

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.