#soundtrackzondag: Mamma Mia

on

De soundtrack van een film is misschien wel net zo belangrijk als de acteurs die erin spelen. Een soundtrack geeft een film een bepaalde sfeer en neemt je mee in de wereld die je voor je ziet. Er zijn zovéél goede soundtracks. Iedere zondag licht ik er eentje uit.

Vandaag vertel ik je meer over een van mijn favoriete soundtracks. Deze staat eigenlijk altijd wel op mijn iPod en eigenlijk zijn alle liedjes leuk om te luisteren. Fijn vrolijk en altijd goed om mee te zingen. Deze soundtrackzondag: Mamma Mia.

Mamma Mia

Mamma Mia vertelt het verhaal van Sophie (Amanda Seyfried). Samen met haar moeder (Meryl Streep) woont ze op het Griekse eiland Kalokairi. In haar moeders dagboek gaat Sophie op zoek naar meer informatie over haar vader. Want Sophie gaat trouwen en ze wil graag dat haar vader haar weggeeft. In het dagboek leest ze dat er maar liefst drie mogelijke vaders in het spel zijn, Bill, Harry en Sam. Sophie nodigt ze alle drie uit om uit te vinden wie nou haar echte vaders. Alleen Sophie’s moeder weet niks van de uitnodiging af…

Dat de soundtrack van Mamma Mia (2008) afkomstig is van ABBA, lijkt me vanzelfsprekend. De nummers zijn geschreven door Benny Andersson & Björn Ulvaeus. Ook Stig Anderson werkte aan sommige nummers mee. Hij was eerder al betrokken bij de musicalversie van de film.

De nummers in de film zijn echt gezongen door de acteurs. Hoe tof is dat (zie filmpje)! Ik vind ’t super knap om te zien dat ze dit toch zelf hebben aangedurfd. Wat een stem heeft Amanda Seyfried!

Als toch wel ABBA-fan, ben ik helemaal gek op deze soundtrack. Ik vind het soms afwachten hoe een soundtrack klinkt, als er andere artiesten mee aan de haal gaan. Maar dat was in dit geval geen probleem, ik vind juist dat de nummers er erg goed uitgekomen zijn. Ben je niet zo van ABBA, dan kan ik me voorstellen dat dit niet echt iets voor jou is.

Favoriete nummer: ‘Money, Money, Money’ en ‘Dancing Queen’.

Kwaliteit van het filmpje is niet heel fantastisch, maar wel leuk om te zien!

Klik hier om de soundtrack van Mamma Mia zelf te luisteren. Dat wordt meezingen geblazen! Dansen mag natuurlijk ook. 🙂

Fijne soundtrackzondag!

 

Miron

Bron: afb. 1

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. jinmin93 schreef:

    Yaaaay hier word ik nou super blij van! Mamma mia is één van mijn favoriete films en ik word zozo superblij van de soundtrack 😀 Toevallig had ik net gimme gimme gimme van de film op staan toen ik dit artikel spotte, haha!

    Ik heb ook heel veel respect voor de acteurs en actrices die hier gewoon zingen, en ik ben sinds deze film gek op de stem van Amanda Seyfried. Mamma Mia was de eerste keer dat ik haar in een andere rol zag dan in Mean Girls, en ik stond versteld!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.