Vooruitblik op de Oscars – Beste film

Academy_Award_trophyHet is bijna weer zover, aanstaande zondag worden de belangrijkste filmprijzen weer uitgereikt. Daarom besteden we deze week extra aandacht aan de genomineerden voor de Oscars. Vandaag meer over de nominaties voor beste film, morgen komen de acteurs aan bod en donderdag is het tijd voor de belangrijkste dames van Hollywood. Nu dus de beste films!

American Sniper
Deze film van Clint Eastwood draait om scherpschutter Chris Kyle (gespeeld door Bradley Cooper). Hij is een oorlogsheld, hij heeft talloze levens gered, maar kan hij dit achter zich laten als hij weer thuis is bij zijn vrouw en kinderen?

Birdman
Birdman gaat over een man die vroeger een bekende superheld speelde, Birdman. Ondertussen is zijn bekendheid weggezakt en staat hij op het punt in een Broadway productie te gaan spelen. Hij probeert zijn leven, familierelaties en carrière nieuw leven in te blazen.

Boyhood
Deze film is over maar liefst twaalf jaar gefilmd. Dat houdt in dat je de mensen letterlijk ouder ziet worden in de film. De film gaat over een normaal Amerikaans gezin en al hun beslommeringen over de afgelopen twaalf jaar. Patricia Arquette en Ethan Hawke spelen de ouders in het gezin.

The Grand Budapest Hotel
Gaat over de avonturen van Gustave H., conciërge van een bekend hotel, en de lobbyjongen Zero Moustafa. Het verhaal speelt zich af in de fictieve republiek van Zubrowka. Half bekend Hollywood komt overigens langs in de film. The Grand Budapest Hotel heeft ook in onze Miss Movie filmruil gezeten.

The Imitation Game
Tijdens de Tweede Wereldoorlog probeert wiskundige Alan Turing (Benedict Cumberbatch) de Enigmacode te kraken. Ondertussen worstelt hij met zijn homoseksualiteit, iets wat in die tijd nog illegaal was in Groot Brittanië.

Selma
Selma gaat over drie vreedzame protestmarsen van Martin Luther King. Er werd protesteert tegen racisme en voor het verkrijgen van stemrecht. De marsen gingen in 1965 van de plaats Selma naar Montgomery. Ook Oprah Winfrey speelt een rol in deze indrukwekkende film.


The Theory of Everything
Film over het leven van Stephan Hawking. Het gebeurt niet vaak dat er een film wordt gemaakt over iemand die nog in leven is, maar nu wel. Hawking is een bekende fysicus die ondertussen al jaren in een rolstoel zit en alleen nog kan spreken via een computer, maar dat is niet altijd zo geweest. De film draait om de jongere jaren van Hawking. Hij wordt briljant neer gezet door Eddie Redmayne.

Whiplash
Andrew is een jonge jazz drummer die het wil maken in de business. Docent Terence Fletcher ziet wel wat in de jonge muzikant en plaatst hem in zijn jazzband. Hij pusht hem zo hard mogelijk om het beste uit hem te halen, maar heeft Andrew het doorzettingsvermogen om er te komen?

En welke film denk jij dat er naar huis gaat met de Oscar? Jammer genoeg heb ik zelf nog geen van de genomineerde films kunnen zien, maar als ik op de trailers af ga dan gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar The Imitation Game of Selma (al vind ik Boyhood ook een erg interessant project).

 

Marieke

 

Bron afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.