Vooruitblik op de Oscars – Beste Acteur

Academy_Award_trophyHet is bijna weer zover, aanstaande zondag worden de belangrijkste filmprijzen weer uitgereikt. Daarom besteden we deze week extra aandacht aan de genomineerden voor de Oscars. Gisteren namen we al de nominaties voor beste film onder de loep en donderdag is de beurt aan de genomineerden voor beste actrice. Vandaag staan de beste acteurs van dit moment in de spotlights!

Steve Carell
Hij is bijna onherkenbaar in Foxcatcher, waarin hij een bokscoach speelt. De make-up divisie van deze film heeft goed zijn best gedaan! Hij traint in de film de broers Schultz (Channing Tatum en Mark Ruffalo) voor de Olympische Spelen.

Bradley Cooper
Genomineerd voor zijn rol in American Sniper. Hij speelt scherpschutter Chris Kyle die tijdens de oorlog in Irak de Amerikaanse troepen veilig moest houden, maar welke impact heeft dit op zijn privéleven thuis?

Benedict Cumberbatch
Speelt Alan Turing in The Imitation Game. Alan is een briljant wiskundige die de Enigmacode van de Duitsers probeert te kraken in de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast is hij homoseksueel in een tijd waarin dat helaas nog illegaal was.

Michael Keaton
De film Birdman gaat over een ooit populaire superheld, waar nu nauwelijks meer iemand iets van af weet. Michael Keaton speelt de acteur die ooit Birdman was en we zien hoe moeilijk hij het heeft met de vergankelijkheid van de roem.

Eddie Redmayne
Stephan Hawkings is een briljante fysicus die in een rolstoel beland en uiteindelijk alleen nog via een computer kan spreken. Redmayne speelt, deze nog steeds in leven zijnde man, in The Theory of Everything.

Wie denk jij dat er naar huis gaat met de felbegeerde Oscar? Na het bekijken van alle trailers ga ik in ieder geval voor Eddie Redmayne.

 

Marieke

 

Bron afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.