Review: The Lion King

on

Ik heb deze film al op 5 augustus gezien. Toch schrijf ik nu pas een review. Waarom nu pas? Omdat ik eigenlijk niet zo goed wist wat ik er van vond.

De film was prachtig gemaakt, dat was zeker het probleem niet. Misschien komt het omdat de de tekenfilm echt iconisch is. Het voelt toch een beetje alsof je vreemd gaat met een jonger exemplaar ofzo. Ik heb ook niet hetzelfde gevoel als bij het origineel.

Wat ik vooral erg jammer vond was dat  nieuwe nummer van Beyonce. Dat verpestte echt een van mijn  favoriete scenes uit het origineel. Ik miste daarbij ook dat Rafiki zei: ‘The king has returned.’ In het origineel krijg je vervolgens hele mooie en aangrijpend muziek terwijl Simba terug rent naar Pride Rock. Nu is het enige dat ik me daar van herinner dat Beyonce steeds Spirit schreeuwde. Dat nummer was totaal niet op zijn plaats daar.

Om toch nog even het oude gevoel terug te krijgen. Hierbij de originele scene:

Al met al vond ik de film prachtig gemaakt, maar ik miste toch iets. Ik kan mijn vinger er nog steeds niet helemaal op leggen. Ik zal in de toekomst toch eerder de tekenfilm aanzetten dan deze versie.

Cijfer: 6,5 (volle punt aftrek voor Beyonce)

 

Bron afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.