Review: A Star Is Born

on

Het was gisteren prachtig weer, maar toch besloot ik naar de bioscoop te gaan. Ik moest en zou A Star Is Born zien. Was dat een goede keuze of had ik beter de hele middag in het zonnetje kunnen gaan zitten?

Gelukkig kan ik zeggen dat ik geen spijt heb van mijn keuze! Deze film heeft misschien niet het meest originele verhaal, maar het is wel heel mooi verteld. De film is namelijk een remake van een remake. Normaal ben ik niet zo van remakes, maar dit is absoluut de uitzondering op de regel. De acteerprestaties zijn van heel hoog niveau en vooral Lady Gaga heeft me positief verrast! Ik was nooit zo fan van haar vanwege al die poespas er om heen, maar juist dat is helemaal weg in deze film. Gewoon een prachtige vrouw en haar muziek.

Het verhaal gaat over Jackson Maine een beroemde zanger die het hoogtepunt van zijn carrière achter ziet verdwijnen. Doordat zijn gehoor achteruit gaat kan hij zonder drank en drugs nauwelijks nog functioneren. Op een avond na zijn optreden is de drank op en loopt hij de eerste de beste bar binnen die hij tegenkomt voor een drankje. Laat nu net Ally daar optreden. Jack is onder de indruk en de twee leren elkaar steeds beter kennen. Bij een van zijn optredens trekt hij Ally het podium op en zingen ze samen het nummer dat zij heeft geschreven. De carrière van Ally schiet de lucht in. Dit is niet altijd makkelijk voor Jack wiens carrière juist minder gaat. Overleeft hun liefde dat? Veranderd de beroemdheid Ally te veel? Kan Jack de fles laten staan?

De film zelf deed me een klein beetje denken aan Walk the Line, de film over Johnny Cash en June Carter. Ook een liefde die werd beïnvloed door de muziekbusiness en drank. Waar ik toen zeer verrast was over de zangkunsten van Joaquin Phoenix, was ik dat nu over Bradley Cooper. Wat een goede stem heeft die man. Als zijn acteercarrière in het slob komt kan hij altijd nog zanger worden. Van Lady Gaga wist ik natuurlijk dat ze kon zingen, maar daar verraste haar acteerwerk mij juist. Ze doet absoluut op geen enkel vlak onder voor Bradley Cooper. Dat zegt wat, want Cooper zet hier een topprestatie neer als Jackson Maine. Dat hij de film ook nog heeft geregisseerd zegt iets over het talent van deze man. Daarnaast zijn de podiumscenes ook nog eens opgenomen op echte grote festivals. Dit geeft het meteen de juiste sfeer mee.

Het beste van de film is misschien nog wel de soundtrack. Ik heb de rest van de dag het lied Shallow in mijn hoofd gehad. En terwijl ik dit typ ben ik de soundtrack op YouTube opnieuw aan het luisteren. Heerlijk! Benieuwd hoe het klinkt? Hieronder de clip van Shallow.

Al met al is A Star Is Born een absolute aanrader! Ben nu ook wel benieuwd naar de eerder versie met Barbara Streisand. Misschien dat ik die binnenkort ook maar eens ga kijken… Maar deze versie ga ik sowieso nog meerdere malen zien!

Cijfer: 8,5 mooie film met heerlijke muziek

 

Bron afbeelding

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Nostra schreef:

    Heb ‘m nog steeds niet gezien, maar kijk ‘m zeker als hij via VOD beschikbaar is.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.