Review: The House with a Clock in It’s Walls

on

I know, I know, het is echt super lang geleden dat ik iets gepost heb op Miss Movie. Ik kan het gooien op het feit dat ik super druk was, maar eerlijk is eerlijk… Hoe langer je niet geschreven hebt hoe lastiger is het om weer te beginnen. Nu heb ik de stap toch weer gezet en ga ik proberen om weer regelmatig iets te posten. Om te beginnen met de review van een film waar ik al een tijdje naar uitkeek The House with a Clock in It’s Walls.

https://www.proximustv.be/nl/nieuws/artikel/1890275/win-een-duoticket-voor-the-house-with-a-clock-in-its-walls

Een van de redenen dat ik uitkeek naar deze film was dat het script geschreven is door Eric Kripke. Wie? Eric Kripke de bedenker/schrijver van een van mijn favoriete series Supernatural. Verder worden de hoofdrollen gespeeld door Jack Black en Cate Blanchett. Beide zeer goede acteurs! Het rare is dat ik Jack Black vroeger nooit zo leuk vond, maar de laatste jaren ben ik hem steeds meer gaan waarderen. Toen de trailer er ook nog eens goed uitzag was ik om en heb ik de film meteen op mijn wishlist gezet.

Het verhaal gaat over Lewis. Zijn ouders zijn net overleden en hij gaat bij zijn oom Jonathan wonen. Jonathan is geen standaard oom, want hij is tovenaar en het huis waar hij in woont is een magisch huis. Een slechte tovenaar heeft een klok verstopt in de muren en Jonathan probeert deze samen met zijn paarse buurvrouw (die ook heks is) te vinden. Ze weten niet wat de klok zal doen, maar het kan weinig goeds betekenen.

Het eerste dat ik dacht bij het begin van deze film was: Ik zou van zijn levensdagen nooit kunnen slapen in dit huis, want ik kan al niet tegen een tikkende klok. Dit is namelijk echt een allergie van mij. Als ik ergens slaap waar een tikkende klok staat, dan trek ik gewoon de batterijen eruit of ik zet hem stil. Anders word ik gillend gek. Helaas was dat niet het vervelendste aan deze film. De film leek namelijk gewoon niet op gang te komen. Het verhaal speelt in de jaren ’50, maar dat gevoel kreeg ik tijdens de film niet. Dat was al een beetje jammer. Verder had ik het gevoel dat ik naar een deel van de Goosebump-films zat te kijken. Niks mis met die films, maar meer om thuis te kijken op een regenachtige zondagmiddag en niet in de bioscoop.

Jack Black en Cate Blanchett kunnen de film ook niet boven gewoontjes uittillen. Beide zijn niet slecht, maar spelen ook niet de rol van hun leven. De film suddert de hele tijd een beetje voort en aan het eind komt er dan toch nog wat actie, maar ook dat was niet spectaculair. Alles zag er mooi uit, maar het potentieel wordt nooit gehaald. Jammer, want ik had echt meer verwacht.

Cijfer: 6,5 leuk, maar er had veel meer in gezeten.

Ik zal proberen om de komende tijd weer wat actiever te zijn op MissMovie. Dus hou de site in de gaten 😉

Bronnen: Afb. 1, Afb. 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.