Review: A Quiet Place

on

Als je mijn blog een beetje volgt, dan weet je dat ik absoluut geen horrorfan ben. En dat is nog zacht gezegd. Toch heb ik vanwege alle goede verhalen een uitzondering voor A Quiet Place gemaakt. Ik ben met angst en beven naar de bioscoop gegaan. Was het het waard of had ik beter thuis op de bank onder een dekentje kunnen kruipen?

De meeste horrorfilms trekken me al niet aan vanwege de verhaallijnen of eigenlijk het gemis van een fatsoenlijke verhaallijn. Meestal zijn ze nogal voorspelbaar en al dat bloed hoeft van mij ook niet zo nodig. Al die massamoordenaars kunnen mij gestolen worden. Verder snap ik persoonlijk ook nooit zo waarom je je voor je lol bang zou laten maken. Gelukkig heeft A Quiet Place een andere invalshoek. Daardoor was ik erg nieuwsgierig naar deze film en heeft mijn nieuwsgierigheid het van mijn angst gewonnen.

Zoals de titel al een beetje doet vermoeden draait de film vooral om stilte. Juist die stilte maakt de film interessant (en eng). Doordat er nauwelijks gesproken of geluid gemaakt wordt in de film is het juist extra heftig als dat er in eens wel is.

De film begint bij dag 89. Je weet eigenlijk niet wat er gebeurd is en dat is nu juist wat het spannend maakt. Waarom moeten ze zo stil zijn? Wat gebeurd er als ze dat niet zijn? Wat is er in de 89 dagen ervoor gebeurd? Het verhaal draait om een gezin met drie kinderen. De oudste is een doof meisje (wat verklaard waarom ze nu zo makkelijk met gebarentaal kunnen communiceren). Daarnaast zijn er nog twee jongens.

Je voelt echt met dit gezin mee. Misschien voelt het gezin wel zo echt, omdat Emily Blunt en John Krasinski in het echt ook getrouwd zijn… Maar ook de kinderen doen er niet voor onder. Vooral Millicent Simmonds, die in het echte leven ook doof is, doet het wat mij betreft heel erg goed in deze film!

Oké ik ben officieel 10 jaar ouder na het kijken van deze film, maar het was zeker de moeite waard. Mijn complimenten voor John Krasinski. Hij is de eerste ooit die mij naar de bios heeft gekregen voor een horrorfilm.

Cijfer: 8,5 en dat voor een horrorfilm!

Bron afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.