Review: Troy: Fall of a City

on

Onlangs kwam Troy: Fall of a City online op Netflix. De serie heeft super slechte reacties op IMDb. Is het toch de moeite waard om te kijken? Ik heb het voor je uitgetest.

Nou eigenlijk is het best een goe… Nee sorry, het is echt niet heel goed. Het is ook weer niet zo vreselijk als de gemiddelde 3 die het op IMDb krijgt, maar het is ook niet om over naar huis te schrijven. Af en toe denk je, ja dit wordt wat. Dit komt best dicht bij het originele verhaal. Helaas zijn die momenten van korte duur. Al snel komt er weer een vage omzwerving. Kennelijk om het spannender te maken. Persoonlijk vond ik het weinig toevoegen. Nu ben ik een sucker voor series over deze tijdsperiode, maar zelfs ik moest af en toe mijn best doen om mijn aandacht erbij te houden.

Toch is het verhaal niet eens het grootste probleem van de serie. Dat is met stip de beroerde casting. Daardoor is het nog lastiger om in het verhaal te komen. Even een paar voorbeeldjes: Hektor is absoluut niet de stoere krijger als in de Ilias. Hij zou de beste krijger van Troje moeten zijn, maar hier komt hij over als een watje. En waar Helena bloedmooi moet zijn, vind ik haar eigenlijk gewoon een lelijke vrouw (smaken verschillen). Dan hebben we nog Agamemnon. Nou voor deze variant zou volgens mij helemaal niemand ten strijde trekken.

Verder ligt de nadruk wat mij betreft teveel op Paris of ook wel Alexander. Ik vind hem een totaal nietszeggend persoon. Kan wederom met de casting te maken hebben. Ik vond hem trouwens ook een van de minst boeiende karakters in de Ilias. Dus misschien ben ik daarin wel wat bevooroordeeld. Maar in het boek was hij in ieder geval nog een arrogant klootzakje. Nu is hij gewoon Helena’s bitch voor mijn gevoel.

Is het dan allemaal helemaal ruk? Wel nee, zo af en toe heeft het best zijn momenten. Je moet je er gewoon niet teveel van voorstellen, want dan wordt je zeker teleurgesteld. Als je de Ilias nooit gelezen hebt is het zelfs best oké denk ik. Zo erg als de reviews is het in ieder geval niet. Behalve de casting. De enige die ik nog redelijk gecast vond was Cassandra. Voor bijna alle andere rollen had ik iemand anders gekozen.

Kortom: Veel potentie, maar verpest door slechte casting en te veel afwijkingen van het verhaal. Jammer, want ik vind het wel een intrigerend verhaal.

Cijfer: 5 voor de moeite

 

Bron afbeelding

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jan Geerling schreef:

  Jammer, ik had aanvankelijk veel zin in deze serie toen ik hoorde dat ie kwam.

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Ik had precies hetzelfde, maar was echt teleurgesteld over het resultaat. Jammer, want het had wel veel potentie…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.