Review: Black Panther

on

Geloof het of niet, maar ik eindelijk mensen gevonden die ook van Marvel-films houden! Ik hoefde deze keer dus niet alleen naar de bioscoop. Ik ben twee weken geleden gezellig met vier collega’s geweest. Het was daarom sowieso een geslaagde avond. Maar was de film ook de moeite waard?

Ja ja, I know hoe lang kan het duren voor je het online zet…? Sorry, ben de laatste tijd echt super druk! Maar hierbij dan toch eindelijk na twee weken mijn review van Black Panther.

Black Panther laat zien dat een succesvolle film geen blanke man in de hoofdrol nodig heeft en dat is verfrissend. De film heeft zijn eigen feel. Daardoor voelt hij anders aan dan de andere Marvel-films, maar dat is niet per se slecht. Het geeft juist een mooie toevoeging aan het universum. Het is wel handig als je dit van tevoren weet, anders kan ik me voorstellen dat je wellicht enigszins teleurgesteld raakt in deze film. Want als je het spektakel van de andere films verwacht kom je wel bedrogen uit. Deze film is veel rustiger, maar daarentegen is de plek waar het zich afspeelt wel veel mooier!

Even kort het verhaal op een rijtje. In Afrika ligt een arm land genaamd Wakanda, maar in werkelijkheid is het helemaal niet arm. Het is juist ver zijn tijd vooruit. Dit komt omdat ze daar een of ander goedje hebben gevonden wat heel vernuftig is. Zitten wij hier allemaal nog moeilijk te doen, is daar allang een slim snufje uitgevonden. Dit delen ze alleen niet met de rest van de wereld. De wereld denkt zelfs dat het een derde wereldland is. Als de koning (bijgenaamd Black Panther) overlijdt moet zijn zoon hem opvolgen. Dan begint natuurlijk de ellende. Uiteraard speelt de buitenwereld daar ook een grote rol in. Want gaat de nieuwe koning alles van Wakanda delen of net als zijn vader niet? In het land zelf is ook verdeling en dat maakt het allemaal niet makkelijker

De leukste rol is misschien wel het jongere zusje van de Black Panther. Zij is net een jaar of 15, maar nu al een briljante uitvindster en daarnaast lekker bijdehand. De film zit trouwens sowieso vol goede stoere vrouwelijke rollen. Deze film is dus alles behalve standaard.

Het leuke als je met andere mensen gaat zijn de gesprekken na afloop. Zo zijn mijn ene collega toen de aftiteling begon en de eerste mensen wegliepen. Kijk daar zitten de oude mensen. Toen er na de mid-creditscene nog meer wegliepen waren dat de jonge oude mensen. Uiteraard bleven wij stug zitten, want het is een Marvel-film en dan weet je dat er ook een end credit scene is. Dus wil je jong blijven, dan moet je blijven zitten 😉

Kan nu al niet wachten tot Avengers komt en dan hoef ik ook niet alleen, want dan wordt het weer een collega-uitje. Eindelijk Marvel-maatjes!

 

Bron afbeelding

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jan Geerling schreef:

  Helemaal eens met de goede vrouwenrollen. Een beetje standaard is de film wel, je kon op een gegeven moment de film eigenlijk wel scene voor scene voorspellen. Maar prima popcornvermaak!

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Inderdaad is de film hier en daar wel te voorspelbaar. Het is zeker niet de beste Marvelfilm, maar ik vond hem zeker wel leuk om te zien. Goede voorbereiding op de nieuwe Avengers. Daar verwacht ik eerlijk gezegd meer van!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.