Review: Thor-Ragnarok (No Spoilers)

on

Ja, ja het is weer zo ver, er is weer een nieuwe Marvelfilm in de bios! Die moest ik natuurlijk wel meteen zien. Dus gisteren meteen uit mijn werk naar de bioscoop gerend om Thor-Ragnarok te bekijken. 

Helaas begon het met een minpuntje, zelfs al voor de film van start ging. Ik had de laatste tijd namelijk zo mijn best gedaan om niets van de nieuwe Star Wars te zien. Ik wilde namelijk gewoon volledig verrast worden, maar je raadt het al. Er zat natuurlijk een trailer van die film voor de film. Normaal gesproken vind ik trailers wel leuk, maar nu was ik toch een tikje geïrriteerd.

Misschien was dat ook de reden dat ik de eerste minuten van de film niet echt leuk vond. De humor in het begin van de film was me te flauw en ik was even bang dat het de rest van de film zo zou blijven, maar dat viel gelukkig mee. Na de eerste scenes kwam ik toch goed in de film en heb ik me prima vermaakt. Beter als bij deel 2. Daarin vond ik Nathalie Portman namelijk echt niet leuk. Normaal gesproken vind ik haar fantastisch, maar in deze film kreeg ik steeds het gevoel dat ze er geen zin in had. Daarom vond ik het stiekem ook niet zo erg dat ze deze keer niet meedeed. Nu draaide het veel meer om de familieband van Thor.

In de film zitten meerdere oude bekende uit de andere Marvelfilms. De film begint met Thor die gevangen zit. Ik denk niet dat het echt een spoiler is als ik zeg dat dat niet heel lang duurt. Daarna gaat hij terug naar Asgard en blijkt zijn broertje Loki niet zo dood als hij dacht, maar waar is Odin eigenlijk gebleven? Samen met Loki gaat hij naar hem op zoek. Ondertussen droomt Thor al tijden van Ragnarok ook wel de vernietiging van Asgard. Hij wil dit koste wat kost voorkomen.

Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot en als zijn (niet zo hele gezellige) zus opeens ten tonele komt is de chaos compleet. Als Thor en Loki dan ook nog eens per ongeluk op een planeet van verloren dingen terecht komen wordt het helemaal feest. De baas van de planeet houdt er van om gevechten te organiseren. Hier komen ze een oude bekende tegen en leggen ze ook nieuwe contacten. Samen proberen ze van deze planeet te ontsnappen en terug te keren naar Asgard. Natuurlijk gaat dat zoals gewoonlijk niet van een leien dakje.

Overall vond ik het een fijne film. De humor was (behalve de eerste scenes) echt goed. De actie was prettig om naar te kijken en ook de muziek viel me positief op. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd prettig om Chris Hemsworth en Tom Hiddleston in actie te zien.

Cijfer: 7,5 Hoe had de film beter gekund? Heel simpel meer Loki! Ik ben echt dol op Loki. Persoonlijk vind ik dat ze gewoon een film met hem in de hoofdrol moeten maken. Daar ben ik toch niet de enige in?

Bron afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.