Jeugdsentiment – Beverly Hills 90210

Sorry, de tijd vliegt voorbij en ik heb nauwelijks tijd om iets te schrijven. Normaal gesproken staat er op de tiende van de maand een film of serie die ik in mijn jeugd keek in de picture, maar deze maand ging dat even niet helemaal lukken. Onder het motto van beter laat dan nooit… Hierbij alsnog (en slechts 10 dagen te laat) mijn jeugdsentiment van november: Beverly Hills 90210!

Het blijkt wel dat er super veel high-school-series zijn, want ook deze maand weer een serie die over het leven van jongeren op school ging. Kennelijk vinden jongeren het toch leuk om naar leeftijdgenoten te kijken op TV. Nou ja leeftijdgenoten… vaak zijn de acteurs veel ouder, maar spelen ze die leeftijd. Dat zie ik voor het gemak even door de vingers. En eerlijk is eerlijk, daar dacht ik vroeger echt niet over na.

Waarschijnlijk is 90210 een van de bekendste postcodes ter wereld dankzij deze serie. In de jaren negentig kon je er namelijk echt niet om heen. Hoe begon het ook alweer? Hierbij even een snelle opfrisser…

Brandon en Brenda Walsh zijn samen met hun ouders naar het rijke Beverly Hills verhuisd. Natuurlijk moet de (achterlijke knappe) tweeling ook daar naar school. Brandon ziet het niet helemaal zitten, maar Brenda kan niet wachten en doet er alles aan om populair te worden.

Op de school zitten al de rijkeluiskindjes Kelly, Donna en Steve. En dan is er nog freshman David die er alles aan doet om er bij te horen. Natuurlijk begint het jaar met een feestje. Daar gebeurd natuurlijk van alles wat invloed heeft op het leven op school. Een ander belangrijk personage is er in de eerste aflevering nog niet, maar hij is minstens net zo bekend als Brenda, Brandon en Kelly. Precies Dylan! En dan denk ik vooral aan zijn relaties met Brenda en Kelly.

Vanaf het moment dat Dylan ten tonele kwam was je of team Brandon of team Dylan. Stiekem vond ik ze allebei wel wat hebben, maar als ik moet kiezen was ik toch meer team Brandon.

Natuurlijk was er een paar jaar geleden de reboot met de fantastische naam 90210, maar die kon toch echt niet tippen aan het origineel. Wel leuk om een paar oude karakters weer even te zien, maar dat was het ook wel. Misschien kwam dat juist wel vanwege het jeugdsentiment wat aan Beverly Hills 90210 vastzit. Wil je even terug in de tijd? Kijk dan hieronder de eerste aflevering. Krijg je meteen weer zin om alle seizoenen te gaan kijken 😉

De meeste hoofdrol spelers uit het eerste seizoen hebben trouwens niet echt een denderende carrière gehad na Beverly Hills 90210. Jason Priestly (Brandon) speelde nog wat kleine rollen. Jennie Garth (Kelly) heb ik alleen nog gezien in 90210 en Tori Spelling is meer bekend vanwege die vreselijke real life soap dan vanwege haar acteren. Misschien maar goed ook want acteren was ze ook niet goed in. Ian Ziering  (Steve) komt tegenwoordig ook niet verder dan Sharknado 1 t/m 480 (trots te zeggen dat ik die nooit heb gezien).

De enige die het wel aardig hebben gedaan zijn Shannon Dorethy (Brenda) en Luke Perry (Dylan).  Shannon speelde nog een hoofdrol in de populaire serie Charmed en Luke is tegenwoordig te zien in Riverdale.

Bronnen: afb. 1 afb. 2, afb. 3, afb. 4

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Nostra schreef:

    Heb ‘m destijds ook gevolgd…inderdaad jeugdsentiment 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.